Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менНалива се, бульонът да деглазира, и се изстъргва дъното на тигана, да се отлепят парченцата от пилешкото....
29 Март
1
Как се прави перлена захарЗахарните перли могат да се оцветят по избор, могат да бъдат лимонови, портокалови, ванилови, въпрос на избор, усет и желание....
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиКотлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.
Пържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниЗапочнете да бъркате с ръка и постепенно замесете меко тесто. Оформете го на топка и покрийте с кърпа, приберете на топло, за да втаса за половин час....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиТрябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути.
Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
01 Април
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Топяща се в устата шоколадова тортаШоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....
06 Юли
1
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаСлед като се извадят, се оставят да изстинат. Кувертюрът се разтопява в мъфина и вътре става като течен шоколад....
28 Окт.
Торта Къщички в снега се гушатДа ви е сладко!
Пожелавам Ви Щастлива Нова Година! Здраве и късмет!...
31 Дек.
2
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Така се прави блат за тортаРазрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Как се прави домашно крема сиренеМоже да го оставите и за осем часа, ако искате домашното сирене да бъде по-гъсто.
Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор.
Ето как се прави домашно крема сирене....
03 Ноем.
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Пълнени картофи топящи се в устатаКартофите се варят в подходящ съд. Оставят се да изстинат и се разрязват на две половини.
Вътрешността на всяка половина се издълбава внимателно с лъжица и се поставя в купа, нарязана на дребно....
04 Януари
1
Така се прави домашно краве маслоПървата фаза при разбиването е получаване на сметанова смес, след това тя става на гранули и накрая се получава така желаното истинско масло, около което се е отделила излишната вода....
20 Май
1
Печени тиквички, топящи се в устатаОтгоре наредете парченца масло и сложете запеканката да се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност - около 30 минути. Тиквичките на фурна са много вкусни.
Печените тиквички, топящи се в устата са готови....
10 Март