Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КарпачоКарпачо
08 Август
Почистете говеждото филе от тлъстини и го сложете във фризер за 1-2 часа. Така ще се втвърди и ще се реже много по-лесно. Нарежетего с дълъг и остър нож на много тънки парчета. Наредете ги в чиния за сервиране и поръсете...
Вкусно и диетично кремчеВкусно и диетично кремче
29 Юли
3
Всичко се пасира като брашното от кокос е предпоследно, а кокосовото мляко трябва да е леко хладко и се сипва постепенно до хомогенна смес. Половината от тази смес се изсипва в чашки, а останалата се блендира с лъжицата...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Пиле ЖулиенПиле Жулиен
24 Ноем.
1
Пилето Жулиен се разсипва в чинии и около него се подреждат хлебните хапки. Поднасяме ястието топло заедно със студено бяло вино....
Свински жулиенСвински жулиен
25 Юни
2
Подправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени....
Гъбен жулиенГъбен жулиен
31 Август
Накълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина. Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите....
Свинско жулиенСвинско жулиен
10 Ноем.
Нарежете свинското месото и киселите краставичките на жулиени, пушенето месо на кубчета, а гъбите на полумесеци....
Свински жулиенСвински жулиен
25 Юни
2
Подправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени....
Гъбен жулиенГъбен жулиен
31 Август
Накълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина. Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите....
Мехурчетата правят шампанското вкусноМехурчетата правят шампанското вкусно
30 Септ.
Оказва се, че за специфичният и приятен вкус на шампанското са виновни мехурчетата, смятат френски и германски учени....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен. Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като...
Вкусно и лесно спаначено ризотоВкусно и лесно спаначено ризото
20 Февр.
1
Спанакът се измива и почиства и се нарязва на тънки ленти. В голям тиган загряваме (на средна температура на котлона) зехтин. Лукът се нарязва на ситно и се запържва за минута-две. Добавя се спанакът и се готви 2...
Невероятно Вкусно и Лесно ТирамисуНевероятно Вкусно и Лесно Тирамису
15 Март
Подреждаме един ред бишкоти в неголяма квадратна тавичка. Разтваряме кафето във водата и с четка за сладкиши намазваме бишкотите. В купа смесваме сметаната, захарта и изварата и разбиваме с миксер до пухкав крем....
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Студено КарпачоСтудено Карпачо
27 Януари
Така карпачото е готово за консумация. Поднася се обикновено върху рукола, настърган пармезан, мариновани маслини, кедрови или други ядки или пък смокини - зависи от вкуса. Студеното Карпачо е готово....
Топло карпачоТопло карпачо
27 Ноем.
Поръсете карпачото с изпечени ядки на тиган....
Телешко КарпачоТелешко Карпачо
24 Дек.
Това е и най- семплият, но изискан начин да поднесем телешко карпачо....
Какво е жулиен и как се реже на жулиени?Какво е жулиен и как се реже на жулиени?
14 Дек.
Жулиен е френски готварски термин за тънки ивици зеленчуци (или месо, или плодове). Ивиците обикновено са с дължина около 7-8 см и дебелина от няколко милиметра - в зависимост от ястието и предпочитанията....
Зеленчуково суфле-жулиенЗеленчуково суфле-жулиен
26 Април
1
Разбийте яйцата в купа, добавете сметаната, настъргания кашкавал и разбъркайте, посолете на вкус. Полейте ястието със суфлето, заравнете отгоре и покрийте с алуминиево фолио....
Лесно пиле жулиенЛесно пиле жулиен
20 Окт.
Пилешкото филе се нарязва на тънки ивици (жулиени) и се слага в тиган с масло до нужното запържване - придобиват бял цвят, става за няколко минутки при загрят тиган....
Вкусно и лесно свинско със зелеВкусно и лесно свинско със зеле
04 Окт.
Бележка: За рецептата използвах цяло бурканче лютеница и стана много вкусно. На вас може да ви се стори много, за това написах половин в рецептата. А за месото, използвах свинска плешка. Да ви е сладко....
Карпачо от ягодиКарпачо от ягоди
22 Окт.
1
Ягодите се нарязват на тънки резенчета, и се нареждат в центъра на чинията в която ще се сервира десерта. Лимоновият сок и пудрата захар се смесват и с помощта на четка се намазват парченцата ягоди. Кристалната захар...
Традиционно Телешко КарпачоТрадиционно Телешко Карпачо
11 Август
Традиционното Телешко Карпачо е готово!...
Карпачо от прасковиКарпачо от праскови
15 Февр.
Сервирайте веднага вашето карпачо с праскови. Това плодово карпачо е лесно и бързо предястие за Свети Валентин, а и за неочаквани гости. Прасковата - плодът на любовта, ще достави удоволствие на всички сетива....
Карпачо от трюфелКарпачо от трюфел
20 Януари
Един качествен трюфел няма нужда от голямо овкусяване, защото сам по себе си носи уникален вкус, който не бива да бъде убиван....