Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КарпачоПочистете говеждото филе от тлъстини и го сложете във фризер за 1-2 часа. Така ще се втвърди и ще се реже много по-лесно.
Нарежетего с дълъг и остър нож на много тънки парчета. Наредете ги в чиния за сервиране и поръсете...
08 Август
Вкусно и диетично кремчеВсичко се пасира като брашното от кокос е предпоследно, а кокосовото мляко трябва да е леко хладко и се сипва постепенно до хомогенна смес.
Половината от тази смес се изсипва в чашки, а останалата се блендира с лъжицата...
29 Юли
3
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Пиле ЖулиенПилето Жулиен се разсипва в чинии и около него се подреждат хлебните хапки.
Поднасяме ястието топло заедно със студено бяло вино....
24 Ноем.
1
Свински жулиенПодправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени....
25 Юни
2
Гъбен жулиенНакълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина.
Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите....
31 Август
Свинско жулиенНарежете свинското месото и киселите краставичките на жулиени, пушенето месо на кубчета, а гъбите на полумесеци....
10 Ноем.
Свински жулиенПодправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени....
25 Юни
2
Гъбен жулиенНакълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина.
Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите....
31 Август
Мехурчетата правят шампанското вкусноОказва се, че за специфичният и приятен вкус на шампанското са виновни мехурчетата, смятат френски и германски учени....
30 Септ.
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен.
Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като...
25 Февр.
Вкусно и лесно спаначено ризотоСпанакът се измива и почиства и се нарязва на тънки ленти.
В голям тиган загряваме (на средна температура на котлона) зехтин.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва за минута-две.
Добавя се спанакът и се готви 2...
20 Февр.
1
Невероятно Вкусно и Лесно ТирамисуПодреждаме един ред бишкоти в неголяма квадратна тавичка.
Разтваряме кафето във водата и с четка за сладкиши намазваме бишкотите.
В купа смесваме сметаната, захарта и изварата и разбиваме с миксер до пухкав крем....
15 Март
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Студено КарпачоТака карпачото е готово за консумация.
Поднася се обикновено върху рукола, настърган пармезан, мариновани маслини, кедрови или други ядки или пък смокини - зависи от вкуса.
Студеното Карпачо е готово....
27 Януари
Какво е жулиен и как се реже на жулиени?Жулиен е френски готварски термин за тънки ивици зеленчуци (или месо, или плодове). Ивиците обикновено са с дължина около 7-8 см и дебелина от няколко милиметра - в зависимост от ястието и предпочитанията....
14 Дек.
Зеленчуково суфле-жулиенРазбийте яйцата в купа, добавете сметаната, настъргания кашкавал и разбъркайте, посолете на вкус.
Полейте ястието със суфлето, заравнете отгоре и покрийте с алуминиево фолио....
26 Април
1
Лесно пиле жулиенПилешкото филе се нарязва на тънки ивици (жулиени) и се слага в тиган с масло до нужното запържване - придобиват бял цвят, става за няколко минутки при загрят тиган....
20 Окт.
Вкусно и лесно свинско със зелеБележка: За рецептата използвах цяло бурканче лютеница и стана много вкусно. На вас може да ви се стори много, за това написах половин в рецептата. А за месото, използвах свинска плешка. Да ви е сладко....
04 Окт.
Карпачо от ягодиЯгодите се нарязват на тънки резенчета, и се нареждат в центъра на чинията в която ще се сервира десерта.
Лимоновият сок и пудрата захар се смесват и с помощта на четка се намазват парченцата ягоди.
Кристалната захар...
22 Окт.
1
Карпачо от прасковиСервирайте веднага вашето карпачо с праскови.
Това плодово карпачо е лесно и бързо предястие за Свети Валентин, а и за неочаквани гости.
Прасковата - плодът на любовта, ще достави удоволствие на всички сетива....
15 Февр.
Карпачо от трюфелЕдин качествен трюфел няма нужда от голямо овкусяване, защото сам по себе си носи уникален вкус, който не бива да бъде убиван....
20 Януари