Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За ползите от ядкитеРастителни стероли, често се добавят към продукти като маргарин и портокалов сок за допълнителни ползи за здравето, но това е изкуствено, докато стеролите се срещат естествено в ядките.
• L-аргинин....
03 Май
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеЗаливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути....
11 Юни
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Гювеч Да си оближеш пръститеЗахлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
16 Ноем.
2
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Пълнена патица по моя си рецептаЗашиваме я хубаво и я слагаме в тава, посипваме я с подправки, добавяме малко от бульона, в който я сварихме, и я печем за около 30 минути....
01 Април
Украински борш по мой си начин1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
14 Юни
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
За какво помагат ядкитеИзследванията са категорични, че ядките са боец срещу свободните радикали. Това враговете на младостта, те ускоряват процесите на стареене.
Кои ядки при какво помагат?
Бадемите изглаждат бръчките....
24 Февр.
1
За какво да следим, когато купуваме извара?Още като дете родителите ни непрекъснато ни хранеха с извара, като не пропускаха да подчертаят нейните ползи за костите и ставите. Днес този продукт е съществена част от много диети....
28 Септ.
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоТиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко....
03 Септ.
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодАнтиоксидантна топла напитка, която ни тонизира с неподозираните си качества и осигурява стабилно здраве и ведрост!
С благодарност към природата, която ни дарява своите дарове!...
30 Март
1
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Ако обаче предпочитате ядките, задължително се погрижете за тях и за себе си.
В суров вид ядките и семената съдържат фитинова киселина и други съединения, които блокират храносмилателните ензими....
02 Ноем.
Митове и истини за ядкитеЕдин от митовете е, че ядките помагат при отслабването. Това обаче не е съвсем така, твърдят диетолозите. Ядките са висококалорични и дори да не изяде много от тях, човек усвоява много калории....
10 Май
3
Как да купуваме риба?Много често се случва да подценяваме важната за здравето ни роля, касаеща консумацията на риба и морски дарове. Всъщност почти всички диетолози смятат, че рибата трябва да бъде включвана в менюто ни поне 2 или 3 пъти...
18 Юни