Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За ползите от ядкитеЗа ползите от ядките
03 Май
Растителни стероли, често се добавят към продукти като маргарин и портокалов сок за допълнителни ползи за здравето, но това е изкуствено, докато стеролите се срещат естествено в ядките. • L-аргинин....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз. Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Зашиваме я хубаво и я слагаме в тава, посипваме я с подправки, добавяме малко от бульона, в който я сварихме, и я печем за около 30 минути....
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
За какво помагат ядкитеЗа какво помагат ядките
24 Февр.
1
Изследванията са категорични, че ядките са боец срещу свободните радикали. Това враговете на младостта, те ускоряват процесите на стареене. Кои ядки при какво помагат? Бадемите изглаждат бръчките....
За какво да следим, когато купуваме извара?За какво да следим, когато купуваме извара?
28 Септ.
Още като дете родителите ни непрекъснато ни хранеха с извара, като не пропускаха да подчертаят нейните ползи за костите и ставите. Днес този продукт е съществена част от много диети....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
03 Септ.
Тиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
30 Март
1
Антиоксидантна топла напитка, която ни тонизира с неподозираните си качества и осигурява стабилно здраве и ведрост! С благодарност към природата, която ни дарява своите дарове!...
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Ако обаче предпочитате ядките, задължително се погрижете за тях и за себе си. В суров вид ядките и семената съдържат фитинова киселина и други съединения, които блокират храносмилателните ензими....
Митове и истини за ядкитеМитове и истини за ядките
10 Май
3
Един от митовете е, че ядките помагат при отслабването. Това обаче не е съвсем така, твърдят диетолозите. Ядките са висококалорични и дори да не изяде много от тях, човек усвоява много калории....
Как да купуваме риба?Как да купуваме риба?
18 Юни
Много често се случва да подценяваме важната за здравето ни роля, касаеща консумацията на риба и морски дарове. Всъщност почти всички диетолози смятат, че рибата трябва да бъде включвана в менюто ни поне 2 или 3 пъти...