Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сьомгова пъстърваСлед събитията в съседката ни и войната в Косово проектът получава развитие единствено около Доспат, където от няколко години насам наши рибари внасят зарибителен материал за сьомгова пъстърва....
05 Дек.
Пъстърва по НорвежкиПъстървата се обезкостява, като откъм гърба се реже от двете страни на гръбнака и той се отстранява, така че да се запази опашката и главата на рибата.
Овкусява се със сол и черен пипер и 1 с.л. бяло вино....
17 Май
Пъстърва по лопушанскиПрез това време може да сварите картофите и да направите гарнитурата от картофена салата, с която се поднасят печените пъстърви.
Гарнират се и с лимонови резени.
Рецептата е от Монтанско....
18 Септ.
Пъстърва по охридскиВадим пъстървата и я съхраняваме на топло.
Към олиото добавяме маслото и наситнените лук, моркови и магданоз, запържваме и добавяме сметаната и лимоновия сок. Готвим докато сосът се сгъсти....
23 Юни
Пъстърва по канадскиРибата се филетира. Два стръка праз се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина.
Корите се намазват с разтопеното масло. Рибата се поставя върху първата, отгоре ѝ се сипва задушеният праз и се покрива с втората...
12 Февр.
Пъстърва по френскиДобавя се виното и се оставя на котлона на среден огън за 10 минути. Добавя се сметаната.
Картофите се смесват с бекона и се слагат в чинии. Пъстървата се отцежда и се слага върху картофеното канапе....
31 Август
Пъстърва по перуанскиРибата се покрива със зеленчуковата смес, оставя се за 15 минути и се сервира....
13 Юни
Задушена пъстърва по градинарскиДоматен сос:
Всички продукти за соса се пасират. Добре е сосът да се прецеди, за да стане фин. Обезкостената риба се поднася гарнирана със зеленчуците и полята със соса....
15 Май
Печена пъстърва по ергенскиСчукайте чесъна, прибавете ситно нарязаните копър, магданоз и топено сирене, добавете млякото, разбъркайте сместа и напълнете с нея пъстървата....
25 Февр.
Пушена пъстърва по датскиНарязваме почистените корени на копъра и оставяме зелената част за гарнитура.
Задушаваме корените за 12 минути с нарязаната глава лук, останалия лимонов сок, виното, солта и черния пипер....
05 Септ.
Печена пъстърва по арменскиПрехвърляме ги в съд за печене и върху тях изсипваме разбитите яйца. Поръсваме с ситно нарязан магданоз.
Запичаме рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 6-7 минути....
23 Май
Кутап (Пълнена пъстърва по арменски)Напълнете сместа в корема на пъстървата.
Намазнете добре подходяща тавичка, поръсете с галета и сложете пъстървата отгоре. Изпечете рибата до готовност в предварително загряна умерена фурна....
11 Май
Как се готви сьомгова пъстърва?Вижте и две рецепти за Пържена сьомгова пъстърва и Маринована сьомгова пъстърва....
19 Ноем.
ПъстърваВ семейството на пъстървите влизат няколко вида – балканска пъстърва, дъгова пъстърва, сивена, хибридите между тях, а освен това има и охридска пъстърва, както и сьомгова пъстърва....
21 Февр.
Печена пъстърва за ЦветницаЯстията с риба са типични за трапезата на Цветница. А в случая имаме рецепта за печена пъстърва.
Рибата, изчистена се измива. Намазва се отвътре и отвън с олио и подправката за риба. Поръсва се със сол....
12 Април
Сос за пържена пъстърваПасира се, овкусява се със сол и черен пипер на вкус, по желание може да се добави малко вода до получаването на желаната гъстота.
Освен за пържена риба, този сос за риба е много подходящ и за пържени тиквички....
22 Дек.
Пълнена пъстърва за НикулденЗалейте ги с бяло вино и зехтин и ги сложете да се печат на 180 °C за около 30 минути.
Поднесете печената риба със зеленчуци и нарязан на ситно магданоз.
Пълнената пъстърва за Никулден е много вкусна....
02 Дек.
Великите географски откритияЗа Англия географски пътешествия извършват италианецът Джовани Кабото, откривайки бреговете на Канада, Джеймс Кук, Франсис Дрейк, а други
холандци и французи също правят географски открития....
26 Февр.
Нови факти за солодобива по нашите земиТази година бяха направени археологически проучвания на праисторически солодобивен център - Провадия-Солницата.
Специалистите попаднаха на интересни находки, които дават представа за солодобиването и престижа на обществото...
03 Окт.
Пъстърва във фолио по сицилианскиФилето се натрива със сол и черен пипер. Върху голямо парче фолио се излива зехтинът, нарежда се нарязаният на шайби лук, лимоните, нарязани на кръгчета, нарязаният на ситно магданоз.
Отгоре се слага рибата, а върху нея...
23 Юни
Пъстърва в сметана по френскиРибата се сервира, като се полива със соса от печенето украсява с чери домати по желание....
29 Май
Пъстърва в тесто по рускиРибата се нарязва на парченца, всяко парче се топва в олио, нарежда се в тавичка, полива се с лимонов сок и се оставя за 15 минути....
29 Юли
Пъстърва с джинджифил по китайскиПоръсете пъстървата със сол и я оставете настрана.
Междувременно сипете всички съставки за соса в тенджерка и задушете за 5 минути.
Нарежете по дължина зеления лук на тънки резени....
19 Август