Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сьомгова пъстърваСьомгова пъстърва
05 Дек.
След събитията в съседката ни и войната в Косово проектът получава развитие единствено около Доспат, където от няколко години насам наши рибари внасят зарибителен материал за сьомгова пъстърва....
Пъстърва по НорвежкиПъстърва по Норвежки
17 Май
Пъстървата се обезкостява, като откъм гърба се реже от двете страни на гръбнака и той се отстранява, така че да се запази опашката и главата на рибата. Овкусява се със сол и черен пипер и 1 с.л. бяло вино....
Пъстърва по лопушанскиПъстърва по лопушански
18 Септ.
През това време може да сварите картофите и да направите гарнитурата от картофена салата, с която се поднасят печените пъстърви. Гарнират се и с лимонови резени. Рецептата е от Монтанско....
Пъстърва по охридскиПъстърва по охридски
23 Юни
Вадим пъстървата и я съхраняваме на топло. Към олиото добавяме маслото и наситнените лук, моркови и магданоз, запържваме и добавяме сметаната и лимоновия сок. Готвим докато сосът се сгъсти....
Пъстърва по канадскиПъстърва по канадски
12 Февр.
Рибата се филетира. Два стръка праз се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина. Корите се намазват с разтопеното масло. Рибата се поставя върху първата, отгоре ѝ се сипва задушеният праз и се покрива с втората...
Пъстърва по ямайскиПъстърва по ямайски
03 Февр.
1
Да ви е вкусно с тази пъстърва по ямайски....
Пъстърва по френскиПъстърва по френски
31 Август
Добавя се виното и се оставя на котлона на среден огън за 10 минути. Добавя се сметаната. Картофите се смесват с бекона и се слагат в чинии. Пъстървата се отцежда и се слага върху картофеното канапе....
Пъстърва по перуанскиПъстърва по перуански
13 Юни
Рибата се покрива със зеленчуковата смес, оставя се за 15 минути и се сервира....
Задушена пъстърва по градинарскиЗадушена пъстърва по градинарски
15 Май
Доматен сос: Всички продукти за соса се пасират. Добре е сосът да се прецеди, за да стане фин. Обезкостената риба се поднася гарнирана със зеленчуците и полята със соса....
Печена пъстърва по ергенскиПечена пъстърва по ергенски
25 Февр.
Счукайте чесъна, прибавете ситно нарязаните копър, магданоз и топено сирене, добавете млякото, разбъркайте сместа и напълнете с нея пъстървата....
Пушена пъстърва по датскиПушена пъстърва по датски
05 Септ.
Нарязваме почистените корени на копъра и оставяме зелената част за гарнитура. Задушаваме корените за 12 минути с нарязаната глава лук, останалия лимонов сок, виното, солта и черния пипер....
Печена пъстърва по арменскиПечена пъстърва по арменски
23 Май
Прехвърляме ги в съд за печене и върху тях изсипваме разбитите яйца. Поръсваме с ситно нарязан магданоз. Запичаме рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 6-7 минути....
Кутап (Пълнена пъстърва по арменски)Кутап (Пълнена пъстърва по арменски)
11 Май
Напълнете сместа в корема на пъстървата. Намазнете добре подходяща тавичка, поръсете с галета и сложете пъстървата отгоре. Изпечете рибата до готовност в предварително загряна умерена фурна....
Как се готви сьомгова пъстърва?Как се готви сьомгова пъстърва?
19 Ноем.
Вижте и две рецепти за Пържена сьомгова пъстърва и Маринована сьомгова пъстърва....
ПъстърваПъстърва
21 Февр.
В семейството на пъстървите влизат няколко вида – балканска пъстърва, дъгова пъстърва, сивена, хибридите между тях, а освен това има и охридска пъстърва, както и сьомгова пъстърва....
Печена пъстърва за ЦветницаПечена пъстърва за Цветница
12 Април
Ястията с риба са типични за трапезата на Цветница. А в случая имаме рецепта за печена пъстърва. Рибата, изчистена се измива. Намазва се отвътре и отвън с олио и подправката за риба. Поръсва се със сол....
Сос за пържена пъстърваСос за пържена пъстърва
22 Дек.
Пасира се, овкусява се със сол и черен пипер на вкус, по желание може да се добави малко вода до получаването на желаната гъстота. Освен за пържена риба, този сос за риба е много подходящ и за пържени тиквички....
Пълнена пъстърва за НикулденПълнена пъстърва за Никулден
02 Дек.
Залейте ги с бяло вино и зехтин и ги сложете да се печат на 180 °C за около 30 минути. Поднесете печената риба със зеленчуци и нарязан на ситно магданоз. Пълнената пъстърва за Никулден е много вкусна....
Великите географски откритияВеликите географски открития
26 Февр.
За Англия географски пътешествия извършват италианецът Джовани Кабото, откривайки бреговете на Канада, Джеймс Кук, Франсис Дрейк, а други холандци и французи също правят географски открития....
Нови факти за солодобива по нашите земиНови факти за солодобива по нашите земи
03 Окт.
Тази година бяха направени археологически проучвания на праисторически солодобивен център - Провадия-Солницата. Специалистите попаднаха на интересни находки, които дават представа за солодобиването и престижа на обществото...
Любимият сладкиш с грис на нашите бабиЛюбимият сладкиш с грис на нашите баби
07 Дек.
Любимият сладкиш с грис на нашите баби е готов....
Пъстърва във фолио по сицилианскиПъстърва във фолио по сицилиански
23 Юни
Филето се натрива със сол и черен пипер. Върху голямо парче фолио се излива зехтинът, нарежда се нарязаният на шайби лук, лимоните, нарязани на кръгчета, нарязаният на ситно магданоз. Отгоре се слага рибата, а върху нея...
Пъстърва в сметана по френскиПъстърва в сметана по френски
29 Май
Рибата се сервира, като се полива със соса от печенето украсява с чери домати по желание....
Пъстърва в тесто по рускиПъстърва в тесто по руски
29 Юли
Рибата се нарязва на парченца, всяко парче се топва в олио, нарежда се в тавичка, полива се с лимонов сок и се оставя за 15 минути....
Пъстърва с джинджифил по китайскиПъстърва с джинджифил по китайски
19 Август
Поръсете пъстървата със сол и я оставете настрана. Междувременно сипете всички съставки за соса в тенджерка и задушете за 5 минути. Нарежете по дължина зеления лук на тънки резени....