Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящи подправки за свинско месоНа свинско подхожда ако приготвяте печено месо, свинско варено. Най-често се използва на зърна;
- Дафинов лист – много подходяща миризма особено за печено свинско месо....
28 Януари
Какво да сготвя със свинско месоЗадушено свинско
Задушеното свинско месо е нещо, което повечето от нас редовно приготвят у дома. Вариантите са много и най-разнообразни- свинско с ориз, свинско със зеле, свинско с праз, с грах и т.н....
16 Февр.
Свинско месо плетеноПеченото свинско е готово.
Изчистете гъбите и запържете или задушете в малко масло и олио. Овкусете и ги сервирайте към Свинското месо плетено!
Източник: Ралица Николаева...
27 Дек.
Стерилизирано свинско месоПо добре става стерилизираното свинско месо, ако долеете в бурканите и бульон от сварените кости, но аз този път не направих и съжалявам!...
30 Юли
Шпиковано свинско месоМоже да използвате рецептата за шпиковано свинско месо всякакъв вид свинско....
06 Януари
Пълнено свинско месоПравим в месото джоб. Омесваме каймата със ситно нарязаните чушки, накълцания магданоз, жълтъка, солта и червения пипер.
Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и ким и го пълним с приготвената смес.
Забождаме...
31 Дек.
Мариновано свинско месоНамажете месото с горчицата и го сложете в смес от виното, млякото, сол и черен пипер. След 10 часа го извадете и изсушете.
Изпържете месото в сгорещеното олио, докато хване коричка от всички страни, добавете зеленчуците...
22 Окт.
Пълнено свинско месоПравим в месото джоб. Омесваме каймата със ситно нарязаните чушки, накълцания магданоз, жълтъка, солта и червения пипер.
Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и ким и го пълним с приготвената смес.
Забождаме...
31 Дек.
Тинктура при болни и възпалени венцитеВземете около 30 г пчелен клей и го настържете на ситно ренде.
Сипете чистия спирт в буркан и смесете с настъргания клей.
Разклатете енергично, затворете капачката и оставете да престои 5-6 дни, като от време на време...
24 Януари
Отровен спанак прати в болница 44 душиПовечето от нас вероятно са израснали с популярното детско филмче за Попай моряка, който постигаше своите напомпани мускули не със стероиди, както е "модерно" днес, а тъпчейки се със спанак.
Да, тези времена отдавна...
06 Ноем.
Свинско месо със спанакАко ви се вижда редичко свинското варено, може да го сгъстите с 1-2 лъжици брашно, като първо го размиете в малко топла вода и го прибавите.
Свинското месо със спанак е готово....
15 Февр.
Домашно осолено свинско месоПриготвеното за осоляване месо се нарязва на филии, дебели около 2.5 см. Всяка от тях се покрива със сол и се прибира в хладилника за едно денонощие. След това се измива от солта с ледена вода и се подсушава....
15 Окт.
5
Задушено ароматно свинско месоОпитайте крехкостта на свинското и ако е нужно, продължете готвенето, докато то омекне и се окрехкоти достатъчно. Доливайте си топла водичка толкова, колкото гъсто искате да бъде сосчето ви....
29 Септ.
Свинско месо с булгурПрехвърлете ястието в тава и запечете докато булгурът поеме бульона или около 15-20 минути. Сервирайте ястието поръсено с магданоз.
Свинското месо с булгур е много вкусно.
Адаптирано от Меню...
04 Юни
Гювеч със свинско месоПече се във фурна на 180 градуса, като 15 минути преди изваждане, се поръсва с останалия кашкавал.
Гювечът със свинско месо е готов....
20 Ноем.
Свинско месо с лападНарязаното на късчета свинско месо от бут без кост отпенвам във вряща вода. Задушавам в олио нарязания пресен лук и скилидките чесън....
26 Юни
Свинско месо с картофиСлагаме свинското с картофи във фурната, покрити с фолио, да се задушат малко.
При готовност изключваме фурната, махаме фолиото, но оставяме тавата със свинско месо с картофи да постои вътре....
10 Февр.
Стек от свинско месоФилето се начуква до тънка елипсовидна форма.
Нарязаните на ситно кашкавал, шунка, гъби, краставички и магданоз се объркват със соевия сос и се поставя в единия край на филето. Завива се във формата на вретено и се прави...
27 Дек.
1
Гювечета със свинско месоВ мазнината се задушава месото нарязано на хапки. Слага се нарязаният на по-едро лук, червения пипер и доматите.
Ври около 10 минути, след което се прибавят черния пипер и чубрицата и. Сместа се разпределя в гювечетата...
16 Март
1