Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да похапваме лешници?Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории.
Тези божествени...
06 Юни
1
Защо да похапваме редовно тиквичкиВижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
03 Юни
Лимец с лешников таханНакисваме лимеца за през нощта с топла вода.
На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине.
След това овкусявам с мед и канела. От тахана слагам поне 3 с.л....
15 Март
Лимец с карамелен сиропОставете за известно време карамелът да се разтвори във водата.
Подгрейте вода в подходящ за варене съд.
Лимецa измийте добре и когато водата заври го сложете да ври докато омекне....
27 Април
Пилешки дробчета – защо да ги похапвамеТотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
06 Септ.
Защо е вредно да похапваме десерти?Много хора не могат да си представят обяда или вечерята без финал – вкусен десерт. През деня също хапват десерти, за да задоволят глада си за сладко. Дори се оправдават пред самите себе си, че им трябва сладко, защото...
26 Януари
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Авокадото е удивителен плод, зеленчук, ядка. Не, не сме се объркали. По кладификация авокадото е плод, но има консистенцията на зеленчук и хранителния състав на ядка, поради което може би най-точно ще бъде да го наричаме...
23 Окт.
Брауни с лимец и пеканСлед изпичане, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.
Изключително вкусно брауни с лимец и пекан.
Да ви е сладко!...
27 Ноем.
Соленки с лимец и сиренеВ дълбок съд сипваме брашното от лимец. Подправяме с фината хималайска сол и малко шарлан. Добавяме и содата, която активираме с ябълковия оцет....
28 Ноем.
Хляб с лимец и просоПоследователно смесваме в дълбок съд първо водата, зехтина, меда и сока от лимон.
В друга купа смесваме сухите съставки – двата вида брашно, солта, содата и тиквените семки.
Към течната смес постепенно добавяме сухите...
29 Септ.
Соленки с лимец и семенаПодреждаме ги в нея на малко разстояние и ги слагаме да се печат около 10-15 минути на 200 градуса.
Поднасяме ги топли! Пухкави и хрупкави!
Чудно Вкусно!...
16 Септ.
1
Соленки с лимец и извараИзчаква се да шупне. Замесва се твърдо
тесто от брашната, пармезана, мазнината и маята.
Завива се с фолио и кърпа и престоява 2 ч. на топло....
25 Август
Кюфтенца с лимец и тиквичкиНакрая прибавяме крема меко сирене и брашно от лимец.
Разбърква се добре на каша. С лъжица се оформят 7 кръгли зеленчукови кюфтенца, леко сплескани отгоре....
20 Юли
Палачинки с лимец и тиквичкиПрибавя се в яйчената смес заедно с черен пипер, нарязан на ситно копър, брашното от лимец и царевично брашно. Смесваме продуктите на гъста каша....
11 Юли
Мъфини с лимец и сиренеБез да спирате да бъркате, добавете олиото, солта и киселото мляко.
Добавете брашното и сиренето, като разбъркате с дървена лъжица до смесване на всички продукти. Разпределете сместа във форми за мъфини....
03 Януари
Сладкиш с лимец и канелаХапвайте с кеф сладкиш с лимец и канела - страхотен здравословен сладкиш се получи!
Да ви е сладко!...
31 Януари
Пастет от лимец и спанакМахат се дафиновия лист и хвойновите зърна от лимеца, след което се блендира.
6. Размесват се добре лимецът и спанакът, добавя се брашното, джинджифилът и кедровите ядки....
09 Юли
Хляб с лимец и зехтинМалката част трябва да е толкова, колкото да си намажем после хляба, след като го оформим.
Замесваме тестото. Прехвърляме го на месата и го доомесваме. Слагаме хляба в тава, застлана с хартия за печене....
20 Ноем.
Питка с лимец с маслиниВ нея добавяме маята да се разтвори.
Слагаме захар и сол и 200 г брашно. Бъркаме с вилица добре да се смесят съставките и оставяме за 10 минути да шупне.
След това добавяме изварата и зехтина....
14 Септ.
Питка с лимец и подправкиБърка се, докато се получи еднородна смес и оставя се за около 5 минути да шупне. След това се прибавят олиото/зехтина и сухите подправки. Постепенно се прибавя и брашното от лимец. Замесва се меко тесто....
21 Февр.
Кекс от лимец с вишниПри втория вариант вишните трябва да са добре отцедени от течността.
Печем кекса от лимец с вишни в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна до суха клечка....
31 Март
Крекери с лимец и босилекПечете домашните крекери с лимец и босилек в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност....
16 Юли
Палачинки с лимец и медДобавя се вода, прясно мляко и сол, накрая бакпулевра и пресято брашно от лимец, защото има едри частици....
02 Май