Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да похапваме лимец?Смята се, че в него не се съдържат вредни "химии”, че там няма глутен, има повече витамини и полезни вещества като цяло....
12 Февр.
Защо да похапваме лешници?Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории.
Тези божествени...
06 Юни
1
Защо е вредно да похапваме на фона на силна музика?То показало, че при музика с мощност от 70 децибела с 20 процента повече от гостите са пожелали да получат бургери, пици и други подобни вредни изкушения....
27 Май
Защо да похапваме редовно тиквичкиВижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
03 Юни
Пилешки дробчета – защо да ги похапвамеТотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
06 Септ.
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Авокадото е удивителен плод, зеленчук, ядка. Не, не сме се объркали. По кладификация авокадото е плод, но има консистенцията на зеленчук и хранителния състав на ядка, поради което може би най-точно ще бъде да го наричаме...
23 Окт.
Защо да похапваме по-често печен нахутИзобилие от антиоксиданти в нахута
Антиоксидантите са основни съединения, които предпазват телата ни от вредите, причинени от вредни молекули, наречени свободни радикали....
24 Май
Защо трябва да похапвате батати по-често?Тези сладки картофи често заменят вкуса на ямс (вид мексикански сладък картоф), като между тях има разлики не само във вкуса, но и в хранителната им стойност. Батат е с по–голямо количество полезни хранителни вещества...
05 Дек.
Защо да похапвате тиквени семки по-често?Богати са на ценни мазнини - както може би вече сте чували, има както вредни мазнини, така и полезни. Тиквените семки са сред най-добрите растителни източници на важните омега-3 мастни киселини....
30 Окт.
Защо е вредно да търпим болката?Болката е вид импулс, сигнал, че нещо не е наред с тялото и ръководство за предприемане на действия за премахване на причината. Няма такъв човек, който да не изпитва болка - физическа или психическа. Някои предпочитат веднага...
20 Август
Десерт с грисДа ви е сладко! Наподобява на турската грис халва, но е различна на вкус.
Десертът с грис е готов....
20 Януари
1
Десерт с дюляВ тиган слагате маслото, да се разтопи, и пържите дюлята (шайба по шайба) от двете страни до омекване.
Слагате шайбата (още топла) в чинийка, лъжица мед, лъжица сладолед.
Сервирайте охладен десерта с дюля....
15 Февр.
Десерт с плодовеЯдките може предварително да се накиснат за няколко часа във вода.
След това всичко се блендира и овкусява с канела. Оставя се да стегне в хладилник.
Ако добавите 1-2 яйца, може и да се изпече като сладкиш....
31 Март
Десерт с маскарпонеСложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини....
16 Ноем.
3
Десерт с боровинкиДесертът се пече при 220 градуса. Охлажда се и се поръсва с ванилена захар.
Приготвяне на плънката: Боровинките се размразяват и отцеждат. Прибавя се захарта и се загряват до сгъстяване. Охлажда се....
01 Март
Десерт с козунакКозунакът се нарязва на тънки филийки. Нареждат се в тава и се препичат в умерена фурна.
През време това се разбиват яйцата в прясното мляко, добавя се захарта и брашното.
Разбъркват се добре. Кремът е готов. Нареденият...
03 Февр.
Десерт с ревенПочистете ревена и го нарежете на кубчета. Смесете виното с водата, лимоновия сок и захарта.
Разбъркайте, добавете нарязания ревен и задушавайте на тих огън за около 5-6 минути.
Добавете брашното и ваниловата захар...
03 Септ.
Десерт с маскарпонеСложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини....
16 Ноем.
3
Десерт с боровинкиДесертът се пече при 220 градуса. Охлажда се и се поръсва с ванилена захар.
Приготвяне на плънката: Боровинките се размразяват и отцеждат. Прибавя се захарта и се загряват до сгъстяване. Охлажда се....
01 Март