Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да похапваме лимец?Защо да похапваме лимец?
12 Февр.
Смята се, че в него не се съдържат вредни "химии”, че там няма глутен, има повече витамини и полезни вещества като цяло....
Защо да похапваме лешници?Защо да похапваме лешници?
06 Юни
1
Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории. Тези божествени...
Защо е вредно да похапваме на фона на силна музика?Защо е вредно да похапваме на фона на силна музика?
27 Май
То показало, че при музика с мощност от 70 децибела с 20 процента повече от гостите са пожелали да получат бургери, пици и други подобни вредни изкушения....
Защо да похапваме редовно тиквичкиЗащо да похапваме редовно тиквички
03 Юни
Вижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
Пилешки дробчета – защо да ги похапвамеПилешки дробчета – защо да ги похапваме
06 Септ.
Тотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Защо да похапваме авокадо всеки ден?
23 Окт.
Авокадото е удивителен плод, зеленчук, ядка. Не, не сме се объркали. По кладификация авокадото е плод, но има консистенцията на зеленчук и хранителния състав на ядка, поради което може би най-точно ще бъде да го наричаме...
Защо да похапваме по-често печен нахутЗащо да похапваме по-често печен нахут
24 Май
Изобилие от антиоксиданти в нахута Антиоксидантите са основни съединения, които предпазват телата ни от вредите, причинени от вредни молекули, наречени свободни радикали....
Защо трябва да похапвате батати по-често?Защо трябва да похапвате батати по-често?
05 Дек.
Тези сладки картофи често заменят вкуса на ямс (вид мексикански сладък картоф), като между тях има разлики не само във вкуса, но и в хранителната им стойност. Батат е с по–голямо количество полезни хранителни вещества...
Защо да похапвате тиквени семки по-често?Защо да похапвате тиквени семки по-често?
30 Окт.
Богати са на ценни мазнини - както може би вече сте чували, има както вредни мазнини, така и полезни. Тиквените семки са сред най-добрите растителни източници на важните омега-3 мастни киселини....
Защо е вредно да търпим болката?Защо е вредно да търпим болката?
20 Август
Болката е вид импулс, сигнал, че нещо не е наред с тялото и ръководство за предприемане на действия за премахване на причината. Няма такъв човек, който да не изпитва болка - физическа или психическа. Някои предпочитат веднага...
Десерт с грисДесерт с грис
20 Януари
1
Да ви е сладко! Наподобява на турската грис халва, но е различна на вкус. Десертът с грис е готов....
Десерт с дюляДесерт с дюля
15 Февр.
В тиган слагате маслото, да се разтопи, и пържите дюлята (шайба по шайба) от двете страни до омекване. Слагате шайбата (още топла) в чинийка, лъжица мед, лъжица сладолед. Сервирайте охладен десерта с дюля....
Десерт с тикваДесерт с тиква
21 Окт.
2
Печете 30 минути в умерена фурна и поднесете десерта топъл....
Десерт с плодовеДесерт с плодове
31 Март
Ядките може предварително да се накиснат за няколко часа във вода. След това всичко се блендира и овкусява с канела. Оставя се да стегне в хладилник. Ако добавите 1-2 яйца, може и да се изпече като сладкиш....
Десерт с кроасаниДесерт с кроасани
19 Май
Десертът се сервира охладен....
Десерт с маскарпонеДесерт с маскарпоне
16 Ноем.
3
Сложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини....
Десерт с боровинкиДесерт с боровинки
01 Март
Десертът се пече при 220 градуса. Охлажда се и се поръсва с ванилена захар. Приготвяне на плънката: Боровинките се размразяват и отцеждат. Прибавя се захарта и се загряват до сгъстяване. Охлажда се....
Десерт с диняДесерт с диня
20 Юли
Сервирайте в десертна чиния....
Десерт с булгурДесерт с булгур
15 Февр.
Разсипете десерта в купички и оставете да се охлади....
Десерт с козунакДесерт с козунак
03 Февр.
Козунакът се нарязва на тънки филийки. Нареждат се в тава и се препичат в умерена фурна. През време това се разбиват яйцата в прясното мляко, добавя се захарта и брашното. Разбъркват се добре. Кремът е готов. Нареденият...
Десерт с ревенДесерт с ревен
03 Септ.
Почистете ревена и го нарежете на кубчета. Смесете виното с водата, лимоновия сок и захарта. Разбъркайте, добавете нарязания ревен и задушавайте на тих огън за около 5-6 минути. Добавете брашното и ваниловата захар...
Десерт с прасковиДесерт с праскови
07 Януари
Сервирайте десерта топъл....
Десерт с диняДесерт с диня
20 Юли
Сервирайте в десертна чиния....
Десерт с маскарпонеДесерт с маскарпоне
16 Ноем.
3
Сложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини....
Десерт с боровинкиДесерт с боровинки
01 Март
Десертът се пече при 220 градуса. Охлажда се и се поръсва с ванилена захар. Приготвяне на плънката: Боровинките се размразяват и отцеждат. Прибавя се захарта и се загряват до сгъстяване. Охлажда се....