Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословно готвене на параЗдравословно готвене на пара
10 Дек.
Здравословно, бързо, евтино и забавно!...
Готвене на пара - всички здравословни ползиГотвене на пара - всички здравословни ползи
25 Януари
В последните години този метод придобива все по-голяма популярност, но още древните китайци са готвели така. Кои са всички здравословни ползи от готвене на пара?...
Съвети за готвене на параСъвети за готвене на пара
30 Януари
Готвенето на пара е подходящо за хората, които ценят здравословното хранене. При някои заболявания – например гастрит, язва и други стомашни болести – готвенето на пара е много полезно....
Уреди за готвене на параУреди за готвене на пара
06 Ноем.
1
Не се заблуждавайте, че ще виждате какво се случва ако си вземете прозрачни – все пак говорим за готвене на пара, а тя ще замъгли всички тавички....
Рецепти за готвене на параРецепти за готвене на пара
01 Ноем.
Можете да си приготвите и риба – става изключително крехка и вкусна и едновременно с това е здравословна....
Здравословно ли е пърженето на пара?Здравословно ли е пърженето на пара?
21 Март
Много често фритюрниците на парата се рекламират и стават популярни с философията си, че са подходящи за здравословно готвене....
Тиква на параТиква на пара
27 Ноем.
Тиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на средно големи парчета. На дъното на тенджера се слага приставката за готвене на пара....
Зеленчуци на параЗеленчуци на пара
22 Юли
Ако искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
Скумрия на ПараСкумрия на Пара
01 Май
В специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата, се нареждат на един ред шайбите скумрия. Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито....
Меденки на параМеденки на пара
22 Май
2
Нареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си. Приготвят се или в уред за готвене на пара, или се нареждат на решетка и се слагат над кипяща вода в тенджера....
Кюфтета на параКюфтета на пара
14 Март
Размесете каймата с накиснатия във вода и поотцеден сухар, яйцето, магданоза и подправки на вкус. Оформете кюфтетата и във всяко натикайте леко парченце масло. Сложете кюфтетата в съда за готвене на пара....
Пържола на параПържола на пара
22 Февр.
Сложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност. През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус....
Сьомга на параСьомга на пара
13 Март
Ястието се приготвя в съд за готвене на пара. В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
Мантъ на параМантъ на пара
16 Януари
Свиваме квадратите и ги подреждаме в уреда за готвене на пара. Готвим до готовност. По желание в тиган си задушаваме лук, настърган морков и червена чушка, овкусяваме с подправки....
Риба на параРиба на пара
10 Март
1
Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
Царевица на параЦаревица на пара
21 Май
Отгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути. Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър....
Картофи на параКартофи на пара
14 Май
3
Разбъркайте картофите с дресинга, прибавете сол, черен пипер и къри на вкус....
Агнешко на ПараАгнешко на Пара
14 Септ.
Взимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото. Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
Мерлуза на параМерлуза на пара
04 Ноем.
На дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар. Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин. След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин....
Миди на параМиди на пара
01 Май
Гответе така около 2 минути и погледнете дали всички миди са се отворили. Понякога това става и още по-бързо, затова проверявайте; Щом мидите се отворят, отстранете от огъня веднага, за да останат крехки и сочни....
Гарнитура на параГарнитура на пара
31 Март
Така приготвени на пара за 15 мин зеленчуци сипваме в купа. Лука задушаваме на тиган с кокосовото масло и малко вода. Кокосовото масло ще овкуси и придаде лек сладък аромат....
Лаврак на параЛаврак на пара
02 Ноем.
Вкусно и здравословно....
Карфиол на параКарфиол на пара
30 Януари
Сварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....
Мантъ на параМантъ на пара
22 Януари
Поставяме мантъ в съд за готвене с пара и обработваме до готовност. По-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
Ябълки на параЯбълки на пара
01 Юли
Срязват се на две и се почистват от семките и сърцевината. Почистените ябълки се нарязват на кубчета. В дълбок съд на бавен огън се разтопява маслото....