Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чудо! Продават телешки колбас без телешко месо!Редица фирми предлагат безпрепятствено в магазините пресни телешки колбаси, които са произведени от всичко друго, но не и телешко месо....
12 Дек.
1
300 кг негодно месо иззеха от заведения за храненеВ магазина за месо са констатирани цели 200 килограма телешко трупно охладено месо, 16 килограма телешки джолан, 70 килограма замразено телешко месо и 6 килограма масло без маркировка и етикетировка и без документи за...
18 Май
1
Телешко месо - тербелияНарежете телешкото на кубчета и го сложете да се свари. Щом заври, го посолете, а когато е готово го извадете в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади....
27 Май
1
Пълнено телешко месоСместа се разделя на 6-8 равни части и всяка от тях се поставя върху филията от телешко месо. Месото се сгъва във формата на пакет и се връзва с конец на кръст....
23 Януари
Телешко месо - тербелияНарежете телешкото на кубчета и го сложете да се свари. Щом заври, го посолете, а когато е готово го извадете в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади....
27 Май
1
Подходящи подправки за телешко месоКазано иначе - ако ви се похапва месо, то нека да е телешко....
06 Ноем.
1
Тайните на крехкото телешко месоТелешкото месо става вкусно и крехко, ако се спазват някои правила при приготвянето му. За да стане телешкото задушено по-вкусно, преди да го сготвите, го потопете в брашно и го запържете до златисто....
01 Март
Фрикасе с телешко месоИзмитото месо се сварява в леко подсолена вода и след като изстине се нарязва на равномерни парчета.
В маргарина се запържват лукът и брашното, долива се бульон, прибавя се месото и отново се кипва....
17 Окт.
Гулаш от телешко месоПрибавяме нарязаното на парченца месо, изпържваме, поръсваме с червен пипер, брашното и отново пържим, разреждаме с виното (или бульон), посоляваме и задушаваме до омекване....
24 Април
Канелони с телешко месоПечете канелоните с телешко месо във фурната на 200 °C за 40 минути....
20 Септ.
Грах с телешко месоКогато се свари, добавете запръжката към телешкото с грах, направена с малко олио, една чаена лъжичка брашно и половин чаена лъжичка бахар. Варете още няколко минути.
Приятен апетит с граха с телешко месо....
22 Януари
Марината за телешко месоПолучава се хубава марината, която е добре да държите телешкото поне 10 часа в нея.
Маринатата за телешко месо придава добър вкус и крехък вид....
22 Ноем.
1
Пастърма от телешко месоАко приготвяте пастърмата от телешко месо през по-топлите летни месеци, сушенето става в хладилник с поставен отворен пакет ориз, който има свойството да абсорбира влагата, която телешкото отделя....
15 Ноем.
4
Каша от телешко месоИзваждаме свареното месо от бульона и прецеждаме.
В отделен съд запържваме брашното с олио и разреждаме с бульона от варене на месото. При необходимост прибавяме и малко топла вода....
08 Ноем.
Нудълс с телешко месоДобавете нарязаното телешко месо и гответе няколко минути или до готовност на телешкото.
3....
30 Януари
Телешко месо с нахутСгорещяваме олиото и запържваме нарязаното месо. След това добавяме ситно нарязания лук, нарязаните моркови и всичко оставяме да се задуши....
29 Януари
Телешко месо по градинарскиОтгоре слагаме нарязаното на парчета месо и оставяме да се задушава, докато остане на мазнина.
След това прибавяме нарязаните чушки, чесън и отново добавяме вода (около 200 мл гореща)....
23 Януари
Телешко месо на тиган1. Слагаме месото в тенджера под налагане за 10 мин. след завиране, като добавяме бахара, черния пипер .
2. Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4....
09 Април
Хапки от телешко месоДобавяме едно кубче телешки бульон и оставяме да заври. Когато заври, намаляваме котлона и изчакваме да спре вренето.
Веднага пускаме в горещия бульон от каймата, като гребваме с малка чаена лъжичка....
26 Юли
Ястие с телешко месоИзмиваме телешкото месо и нарязваме на хапки като за шишчета. Лука нарязваме на ситно и запържваме в олиото.
Прибавяме червен пипер и обелени и нарязани домати и почистените от семената чушки....
20 Юли
Телешко месо в бурканиМесото се нарязва на малки хапки, слага се в голяма тава или казан, посолява се на вкус и се кавардисва /задушава на тих огън, докато излишната вода се изпари/.
След като е готово, се оставя да поизстине и се пълни в...
30 Май
8
Кавърма с телешко месоВ голяма дълбока тава загрявам олиото, разтопявам маслото и слагам полусварените късчета телешко месо. Добавям лука, чесъна, гъбите и пиперките. Поръсвам с червен, черен пипер и сол....
10 Септ.