Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отварят се вратите на АдаВ различни части на света, в Германия, Малайзия, Австралия, Китай, се отварят огромни пропасти в земята, които стигат дълбоко в земните недра и причиняват паника сред местните жители....
25 Ноем.
71
Музей на шоколада отваря врати в СолунВ гръцкия град Солун ще бъде отворен първият музей на шоколада на Балканския полуостров, като феновете на сладкото изкушение ще могат да посетят изложението още този септември....
27 Юни
Доверете се на шестото чувствоШесто чувство притежава всеки от нас, но просто не винаги усещаме кога да му се доверим, убедени са британски психолози. Интуицията не е дар за избрани, а способност, която живее у всеки. Трябва само да знаем как да я развием...
10 Февр.
5
Доверете се на интуицията сиВинаги се осланяйте на интуицията си, когато си поставяте някакви цели, тъй като обикновено излиза права интуицията, а не логиката. Бъдете убедени, че правилното решение е това, което ви е хрумнало първо.
Подсъзнанието...
04 Септ.
1
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Доверете се на птиците - не на синоптицитеИнтересното е, че дори когато шишарките са паднали от дървото, процесът на отваряне и затваряне продължава....
30 Март
1
Печен агнешки врат и плешкаСлед това наливаме вода до половината на месото в тавата.
Закриваме с алуминиево фолио и печем на слаба фурна 3 часа.
След като е готово, поднасяме на порции - може с дроб сарма, може и със салата....
23 Август
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
11 Дек.
2
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
29 Окт.
3
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаНаливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
23 Януари
Задушени агнешки врат и главичка със зеленчуциСмесете розмарина с черния и червения пипер, добавете сол на вкус и прибавете 2 с.л. олио.
Разбъркайте добре да се смесят подправките, тази смес ще ни служи за намазване на месото....
08 Май
Вкусно руло от свински врат и гъбиЗеленчуците със соса пасираме и наливаме при тях на тънка струя сметаната, като бъркаме.
Получава се разкошен сметанов сос, с който поливаме вкусното руло от свински врат и гъби при сервиране....
18 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаРазточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).
Обърнете тестото и разточете отново....
15 Дек.
Салата Преливащи се цветовеОбелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти.
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаСъхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място.
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Как се състаряват дървени вратиИдеалната врата за четкане трябва да е направена от бор, дъб или лиственица. Не правете това с врати, които са направени от клен, бук и бреза на четка.
- Вратите могат да се оцветят и с патина....
30 Ноем.
Първите приюти за разведени мъже отварят врати в ИталияВ Италия врати отварят първите приюти за мъже в света. Те ще бъдат официално открити едновременно в няколко от големите градове в страната....
13 Дек.
Как се отваря шампанско?Отварянето на бутилка със шампанско съвсем не е лесна работа, за справка – хиляди клипове в Интернет. Истината е, че не е и ракетно инженерство, просто ви трябва малко практика.
Шампанското трябва да се сервира охладено...
01 Окт.
Запечен патладжан с домат, пушен свински врат и кашкавалНарязваме патладжаните на колелца с дебелина от около 1 см. Посоляваме ги и оставяме на страна за 30 минути, за да се изтече горчилката....
22 Септ.
Топящи се в устата бисквиткиЗамесва се тесто от изброените продукти (в реда, в който съм ги изброила).
След това оформяте по желание и печете детските бисквити на предварително загрята на 180 градуса фурна около 15-20 мин....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиЯйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
14 Ноем.
4
Пиле Омъжи се за менПоставя се в брашно и се напудря и от двете страни.
В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура.
Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5