Отварянето на бутилка със шампанско съвсем не е лесна работа, за справка – хиляди клипове в Интернет. Истината е, че не е и ракетно инженерство, просто ви трябва малко практика.
Шампанското трябва да се сервира охладено, но не прекалено. Не го преохлаждайте, като го съхранявате на най-студеното място в хладилника или във фризер.
Препоръчваме ви преди да пристъпите към отварянето му, да го покриете със салфетка или памучна кърпа. Това се прави, за да ви е по-удобно да държите бутилката.
Внимателно развийте телта, като придържате тапата (защото проклетото нещо излита със скорост от 13 м/сек). След отстраняване на телта, дръжте бутилката под ъгъл 45 градуса и леко разхлабете корка или пластмасата, превъртайки ги бавно между палеца и показалеца си.
Отстранете тапата и налейте от пенливото вино на всички. Една бутилка шампанско е напълно достатъчна за 5-8 чаши.
Коментари