Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадов сладкиш, който се топи в устатаСтава чуден сладкиш, който се топи в устата! По желание може да се украси в още ядки или пък цветни пръчици....
20 Февр.
2
Изомалт - безвредният подсладителПредлаганите подсладители изомалт са няколко вида, в зависимост от това в какви продукти ще се влагат. Всички те се получават от захарта на цвеклото и представляват комбинация от хидрирани моно- и дизахариди....
29 Януари
Натурални подсладители: ИзомалтИзомалтът е сред малкото безвредни естествени подсладители. Той е подходящ заместител за всеки, който иска да ограничи приема на захар....
28 Дек.
Цвекло в бурканиЦелите глави цвекло сварете (с корите), но не прекалено (след като водата заври 20-тина минути). Оставете ги да се охладят....
14 Май
Цвекло с картофиСварете поотделно картофите и цвеклото до омекване. Картофите се белят още докато са горещи и се нарязват на кубчета. Цвеклото същ се обелва и нарязва на кубчета.
Сварените зеленчуци се смесват в дълбока купа....
04 Окт.
ИзомалтИзомалт е продукт, който е извличан изцяло от захар от цвекло, чиито съставки се преработват по специален двустепенен метод....
22 Април
Мариновано цвекло с пъщърнакИзчистеният корен пащърнак се реже на филийки и се бланшира за 2-3 минути. Червеното цвекло се вари цялото необелено, след това се изплаква със студена вода и се бели....
18 Май
Редено цвекло с хрянНареждаме цвеклото в буркани, като между всеки два реда слагаме хрян.
Заливаме със сварената марината, така че цвеклото да е напълно покрито, отгоре слагаме олиото....
18 Септ.
Мариновано цвекло с арпаджикНай-напред в бурканите поставяме по 75 мл оцет, канела 3-4 зърна черен пипер и 2-3 зърна карамфил, след това резените цвекло.
Между тях поставяме обелените главички арпаджик....
17 Септ.
Червено цвекло с майонезаЦвеклото се изпича във фурната. Обелва се и се настъргва на ренде.
Прибавят се ореховите ядки и счуканият чесън. Разбърква се и се наръсва със сол на вкус....
25 Ноем.
Цвекло по ГръцкиЦвеклото се почиства и измива хубаво.
Без да се бели, цвеклото се вари в подсолена вода около 45 минути, докато омекне. Проверява се готовността му с вилица....
12 Юни
Цвекло по беларускиПочистваме, измиваме и нарязваме цвеклото и морковите на едри парчета. Поставяме ге в тенджера със студена вода, добавяме сушените гъби и ако има нужда, добавяме още вода, тя трябва да ги покрие....
03 Април
Туршия с цвекло и зелеЦвеклото и пиперките режем на тънки ивици.
Поставяме зеленчуците в подходящ съд и ги омешваме добре. Прибавяме и нарязания на едро кервиз....
02 Дек.
Карпачо с цвекло и мащеркаФилиите цвекло се нареждат в плитка чиния, като леко се застъпват.
В купа се разбърква зехтин, оцет, мед, горчица, сол и лимонов сок.
С лъжичка се залива червеното цвекло и оставяме за кратко да се овкуси....
13 Дек.
Питки с цвекло и моцарелаЦвеклото се обелва, измива се и се вари в леко подсолена вода до омекване и след това се смила.
Смесете брашното, мая, захарта и солта в купа. Добавете цвеклото и зехтин част от водата....
16 Март
Кремсупа от цвекло и тиквичкиПо желание към всяка порция кремсупа от цвекло и тиквички добавете лъжица заквасена сметана....
05 Март
Смути с цвекло и морковНарязваме моркова, ябълката и цвеклото. Изстискваме сока от лимона и портокала.
Добавяме киселото мляко и меда....
17 Януари
Кремсупа от цвекло с тикваНарeжете тиквата и цвеклото на малки кубчета. Задушете ги в тиган с масло.
Нарежете ситно лука и прибавете в тигана. Настържете индийско орехче директно в сместа....
15 Окт.
Червено цвекло с червено зелеЛукът се нарязва на ситно. Зелето и цвеклото се почистват и се настъргват на ренде.
Нарязаният лук се пържи в загрятото олио на умерен огън до зачервяване.
Добавят се настърганото зеле и цвекло....
29 Април