Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подправете лаврака като истински шеф готвачПодправете лаврака като истински шеф готвач
06 Дек.
В Италия ястията с лаврак се поднасят с охладен ризлинг. Най-добре си подхожда с бяло вино. Зелените подправки са едни от най-подходящите при приготвянето на лаврак....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Готви като истински шеф със съветите от НОВА КетъринГотви като истински шеф със съветите от НОВА Кетърин
30 Август
2
НОВА Кетъринг има прекрасен екип от кулинари и експерти готвачи....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ястията, които един шеф готвач никога не би поръчал в ресторантЯстията, които един шеф готвач никога не би поръчал в ресторант
12 Януари
Топ кулинарите предпочитат по-засукани и интересни, новаторски и запомнящи се ястия, когато посещават ресторант....
Как да аранжираме ястията за детето, за да предизвикаме интереса му към хранатаКак да аранжираме ястията за детето, за да предизвикаме интереса му към храната
23 Окт.
Аранжиране на детски ястия за рожден ден На детско парти няма как да не украсите масата. Особено ако е дългоочакван рожден ден....
Аранжиране и поднасяне на празнични ястияАранжиране и поднасяне на празнични ястия
23 Дек.
1
Много хора биха се съгласили, че поднасянето и аранжирането на различни ястия, особено ако има празничен повод, си е истинско предизвикателство....
Истински ореховкиИстински ореховки
11 Дек.
Истинските ореховки са готови....
Пилешко Ала Шеф ВенциПилешко Ала Шеф Венци
12 Май
Оставяме го да заври и непрекъснато бъркане 4-5 мин. Изливаме в тавата. Печем още 10 мин. За украса ползваме чеснов сос, пресен зелен лук и магданоз....
Истински исторически факти, звучащи като измислениИстински исторически факти, звучащи като измислени
18 Юли
Тъжното е, че те са истински, макар и често пренебрегвани от учебниците по история. Ето и най-бруталните от тях, които могат да ви накарат да се радвате, че сте се родили в настоящето....
Шеф готвачи разкриват тайните на вкусния беконШеф готвачи разкриват тайните на вкусния бекон
16 Януари
След като мине това време беконът вече е готов - режете на ленти и приготвяте по собствен вкус заедно с различни ястия. Чакането е малко неприятно, но ако веднъж опитате ще разберете, че си заслужава....
Истински селски маруднициИстински селски марудници
09 Юни
В купа смесете киселото мляко със захарта и содата, разбъркайте и оставете да шупне. През това време отделно си разбийте яйцата с вилица много добре. След като млякото шупне, добавете яйцата и разбъркайте....
Истински портокалов сокИстински портокалов сок
27 Дек.
От общо 7 кг плод се получиха 5 литра истински портокалов сок. Никаква вода, никаква захар. Само чист плодов портокалов сок. Е струваше си!...
Истински домашни меденкиИстински домашни меденки
03 Септ.
3
За тези истински домашни меденки чукваме яйцата в дълбока купа и ги разбиваме заедно със захарта с помощта на миксер. Добавяме олиото, разтопения мед, канелата и содата, угасена с оцета, към разбитите яйца....
Истински домашен кашкавалИстински домашен кашкавал
28 Септ.
14
След като започне да завира прибавяме солта. Прибавяме лимонената киселина и бъркаме непрекъснато, докато течността започне да става на парцали и жълта....
Истински сметанов сладоледИстински сметанов сладолед
28 Май
Сместа се сипва в пластмасов съд и млечният сладолед се оставя във фризера за три часа, като докато се охлажда, се разбърква няколко пъти. Истинският сметанов сладолед е готов....
Истински крем БрюлеИстински крем Брюле
03 Юни
Преди да поднесете истинския крем Брюле, поръсете с кафява захар и карамелизирайте с кухненска горелка. Този класически сметанов крем трябва да бъде студен с хрупкава захарна коричка. Да ви е сладко!...
Истински домашен шоколадИстински домашен шоколад
14 Дек.
1
Оставете да се втвърди истинският шоколад, може и в хладилника....