Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоСлед като ви е втасало тестото, можем да ви препоръчаме да си направите точена баница, милинки, тутманик, пухкава погача, а защо не и пирог....
09 Дек.
3
Може ли тестото да втаса в хладилник?Важно е да знаете, че добре замесеното тесто, за което се използвани качествени продукти, ще втаса без проблеми в хладилник, просто доста по-бавно....
23 Април
1
Колко време втасва тестото?Ако не е втасало добре, тестеното изделие няма да бъде вкусно и меко. За втасването на тестото е изключително важна подходящата температура....
16 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
При колко градуса втасва тестото?Оптималната температура за втасване на тесто е 24-28 градуса. В този температурен диапазон тестото втасва хем бързо, хем равномерно и удвоява обема си в рамките на час-два....
07 Януари
Тестото за киш (Pate brisee)Тестото за киш Pate brisee е маслено тесто играещо роля на блат/основа за киша. Освен за киш то също се използва за тарт и тарталети.
В него, вместо вода може да бъде добавено яйце, а набухвател да отсъсъва....
15 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката....
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да втаса маята?Меси се меко и нелепнещо тесто. Оставя се да втаса на топло.
После се късат топчета от тестото и се разтягат на фитил, който се навива на охлюв и се нарежда в намаслена тава или хартия за печене....
03 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаЗамесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Парчетата тесто се поставят изправени и с ръка се смачкват надолу, сплескват се. Всяко парче тесто се поставя в чашката за печене и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко....
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Тесто от ръжена закваскаНай-добре е да намазнявате ръцете си с олио, за да не ви лепне и така в един момент ще усетите как тестото е станало пухкаво и еластично.
Оставете да втасва тестото от ръжена закваска, докато удвои обема си....
28 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тесто за соленкиОставете маслото на стайна температура да се отпусне. В купа счупете яйцето и разбийте с вилица.
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота....
24 Януари
Тесто за всичкоЗамесете меко, еластично и нелепящо се по ръцете тесто. Намазнете найлонов плик с малко олио, поставете тестото в него и оставете да втаса на топло за 1 час....
10 Септ.
1