Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим здравословно на скара?Но за здравословно готвене на скара се изискват и някои усилия. Ето как да готвим здравословно на скара.
Без карценогени
На скарата ѝ се носи лоша слава....
21 Дек.
Барбун на скара с розмаринПечем на загрята скара или в тавичка във фурна между 4 и 10 минути от всяка страна - според размера на рибите.
Сервираме веднага с парче хляб и зелена салата....
02 Дек.
Ципура на скара с билкиНамазваме скарата с малко зехтин, изчакваме да се загрее добре и поставяме рибата да се пече за около 8 минути от всяка страна.
Поднасяме ципура на скара с билки с гарнитура от картофи или пожелание според вкуса....
31 Август
Пържоли на скара с маринатаВ съд с широко дъно наредете пържолите, оваляйте ги в маринатата и ги оставете на хладно за час да се овкусят.
Загрейте грила и изпечете пържолите....
17 Август
Морунаж на скара с прясолНамазняваме скарата с парченцето масло и изпичаме от двете страни предварително почистената и нарязана на едро риба.
Изпечените парчета нареждаме в тава....
25 Юли
Гъби на скара с чесънОставяме ги да престоят 15-20 минути.
След това ги печем на загрелия грил.
Поднасяме ги като гарнитура....
24 Юни
Пъстърва на скара с маринатаЗагрейте скарата и намажете реотаните с малко зехтин.
Изпечете рибата и от двете страни. Поднесете със свежа салата или гарнитура по ваше желание.
Пъстървата на скара с марината е готова....
27 Април
1
Хариб на скара с гарнитураНамазваме си всяка от рибите със зехтин и слагаме на горещата скара да се пече. Печем рибите от двете страни.
Вече готови рибите разпределяме в чинии и сипваме гарнитура от картофена салата....
20 Август
Кюфтета на скара с гарнитураЗа по една минута морковите, чушките и лукът се запичат на скарата....
07 Април
1
Зеленчуци на скара с балсамикоНамазваме всички зеленчуци със зехтин, посоляваме ги и ги печем върху загрята скара или грил тиган....
08 Март
Пържоли на скара с АйсбергПокривам ги с фолио и ги оставям да си поемат от подправките за няколко часа.
Пека ги на загрята и намазана скара.
Разпределям в чинии и добавям салата от Айсберг....
19 Февр.
1
Гъби на скара с риганСтръковете розмарин се късат на две и всяка гъба се пробожда с половин стрък.
Пекат се по 2 минути от всяка страна на скарата и се сервират горещи....
13 Дек.
Скумрия на скара с чесънТака приготвената скумрия се пече върху добре загрята скара - първо с кожата надолу, а когато филетата се изпекат от едната страна, се обръщат и от другата....
13 Юни
Гъби на скара с маслоГъбите се пекат на скара над тавичка за сока им или във фурна.
Поднасят се със салата и маслини....
13 Май
Пържоли на скара с маринатаВ съд с широко дъно наредете пържолите, оваляйте ги в маринатата и ги оставете на хладно за час да се овкусят.
Загрейте грила и изпечете пържолите....
17 Август
Риба на скара с бял сосПечем я на загрята и намаслена скара от двете страни.
В тиган загряваме олиото и запържваме брашното, посоляваме и разреждаме с водата.
Варим 10 минути и слагаме в соса печената риба за 5 минути....
11 Дек.
1
Риба на скара с печени чушкиПечете рибата на скара, като от време на време намазвате от двете страни с мазнина, за да не залепва.
Изпичате и чушките и доматите на скарата. След това ги обелвате и с тях гарнирате рибата....
08 Юни
Печен лаврак на скара с копърЗагрейте грила на средна температура. Сложете главите копър да се пекат, като преди това ги намажете от всички страни със зехтин....
05 Юни
Тиквички на скара с копърова пастаТиквичките се пекат на загрята скара до омекване.
Слагат се в подходяща чиния и се намазват с пастата отгоре....
27 Януари
Картофи на скара с билкова пастаСлед това се режат на шайби около 2 см. и се слагат да се пекат на загрята скара до готовност.
През това време в кухненски робот се слагат риганът, мащерката, босилекът, копърът, подправките, чесънът и зехтинът....
27 Януари
Ананас на скара с джинджифилов сиропАнанасът се пече на скара, като се полива със соса. Пече се по 4 минути от всяка страна и се сервира топъл или студен....
01 Март
Скумрия на скара с пикантна маринатаСложете така приготвената риба да се пече на скарата за 8-10 мин от всяка страна, като от време на време се маже с маринатата.
Рибата е готова, когато кожата се запече добре и стане лъскава....
10 Март