Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Масло с горчицаМаслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Към него се добавя горчицата, овкусява се с черен пипер, магданоз и малко сол по желание. Разбърква се добре и се прибира в хладилник да се стегне....
09 Януари
Масло с магданозразбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
20 Дек.
Нощно задушаванеТози индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10.
Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
13 Май
Масло с пикантни билкиИзбраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно....
22 Ноем.
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
10 Юни
1
Ароматно масло с босилекМаслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
08 Март
Билково масло с чесънОставете маслото да се отпусне на стайна температура.
Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
17 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
23 Септ.
1
Масло от сельодкаДобавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
02 Юли
Масло от лайкаПо този начин можете да направите и масло от рози или други билки.
Водната баня може да се замени с оставяне на буркана с олиото на слънце за около месец....
25 Май
Курабийки с масло и канелаВадим ги като са готови - курабийките с масло и канела хрупкави от вън, напукани леко и меки отвътре.
Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!...
11 Март
1
Сладкиш с масло и крушиТова е така, тъй маслото е разтопено, а брашното не е много.
Като се изпече сладкишът се охлажда добре и после задължително в хладилник за поне 2-3 часа да стегне. Страхотен и ароматен!...
20 Окт.
1
Соленки с масло и кашкавалОт брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
13 Дек.
Гъби с масло и виноВ тиган разтопете маслото.
Сложете гъбите и пържете на среден котлон до златисто. Малко преди да изключете добавете бялото вино.
Изчакайте да се изпари и изключете....
15 Юли
Питка с масло и босилекПърво си пригответе ароматното масло, с което по-късно ще намажете хлебчето.
Нарежете на много ситно чесъна и босилека.
Разтопете маслото. Прибавете към него олиото, нарязаните чесън и босилек....
20 Юли
Език с Масло и ГъбиВ тиган поставяме маслото, разтапяме и прибавяме лука, леко да се запържи.
Добавяме нарязания език и морковите, като оставяме да се задушат....
06 Април
Щука с масло и мащеркаНа бавен огън добавете омекналото масло и бъркайте непрекъснато. Трябва да се получи бял сос, с който се залива сварената щука....
13 Март
Кроасан с масло и семенаОтгоре намазвате равномерно маслото и прехлупвате, така че да не се вижда маслото, и разточвате с точилка, докато получите дълъг правоъгълник....
30 Януари