Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Масло с горчицаМасло с горчица
09 Януари
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне. Към него се добавя горчицата, овкусява се с черен пипер, магданоз и малко сол по желание. Разбърква се добре и се прибира в хладилник да се стегне....
Масло с магданозМасло с магданоз
20 Дек.
разбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок. Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
Масло с бадемиМасло с бадеми
28 Септ.
Овкусеното масло се съхранява в хладилник....
Нощно задушаванеНощно задушаване
13 Май
Този индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10. Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
Масло с пикантни билкиМасло с пикантни билки
22 Ноем.
Избраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно....
Чесново масло с лаймЧесново масло с лайм
10 Юни
1
По традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
Ароматно масло с босилекАроматно масло с босилек
08 Март
Маслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта. Босилекът се смесва с останалото масло....
Билково масло с чесънБилково масло с чесън
17 Февр.
Оставете маслото да се отпусне на стайна температура. Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Масло от орехиМасло от орехи
23 Септ.
1
В саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло. Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
Масло от сельодкаМасло от сельодка
02 Юли
Добавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте. С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
Масло от лайкаМасло от лайка
25 Май
По този начин можете да направите и масло от рози или други билки. Водната баня може да се замени с оставяне на буркана с олиото на слънце за около месец....
Шкембе в масло и подправкиШкембе в масло и подправки
18 Юни
Шкембето в масло и подправки е много вкусно....
Кускус с масло и босилекКускус с масло и босилек
23 Април
Кускусът с масло и босилек е много вкусен....
Курабийки с масло и канелаКурабийки с масло и канела
11 Март
1
Вадим ги като са готови - курабийките с масло и канела хрупкави от вън, напукани леко и меки отвътре. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!...
Сладкиш с масло и крушиСладкиш с масло и круши
20 Окт.
1
Това е така, тъй маслото е разтопено, а брашното не е много. Като се изпече сладкишът се охлажда добре и после задължително в хладилник за поне 2-3 часа да стегне. Страхотен и ароматен!...
Баница с масло и сиренеБаница с масло и сирене
11 Дек.
1
Баницата с масло и сирене е готова....
Соленки с масло и кашкавалСоленки с масло и кашкавал
13 Дек.
От брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
Гъби с масло и виноГъби с масло и вино
15 Юли
В тиган разтопете маслото. Сложете гъбите и пържете на среден котлон до златисто. Малко преди да изключете добавете бялото вино. Изчакайте да се изпари и изключете....
Питка с масло и босилекПитка с масло и босилек
20 Юли
Първо си пригответе ароматното масло, с което по-късно ще намажете хлебчето. Нарежете на много ситно чесъна и босилека. Разтопете маслото. Прибавете към него олиото, нарязаните чесън и босилек....
Език с Масло и ГъбиЕзик с Масло и Гъби
06 Април
В тиган поставяме маслото, разтапяме и прибавяме лука, леко да се запържи. Добавяме нарязания език и морковите, като оставяме да се задушат....
Щука с масло и мащеркаЩука с масло и мащерка
13 Март
На бавен огън добавете омекналото масло и бъркайте непрекъснато. Трябва да се получи бял сос, с който се залива сварената щука....
Кроасан с масло и семенаКроасан с масло и семена
30 Януари
Отгоре намазвате равномерно маслото и прехлупвате, така че да не се вижда маслото, и разточвате с точилка, докато получите дълъг правоъгълник....