Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домати за готвене в бурканиДомати за готвене в буркани
14 Януари
1
Доматите за готвене в буркани са готови....
Вкусно готвено с пилешкоВкусно готвено с пилешко
09 Окт.
Овкусете със сол и пипер и оставете да ври, докато леко се редуцира. Добавете пилешкото и доварете ястието до желаната гъстота на соса. Ако искате, може преди това да го запържите....
Домати за готвене в буркани за зиматаДомати за готвене в буркани за зимата
06 Април
Оставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Как да запазим витамините на хранитеКак да запазим витамините на храните
07 Окт.
За да се запазят витамините в храната при готвене има основни правила, които е добре да се спазват. Зеленчуците, след като се нарежат трябва веднага да се поставят във вряща вода или ястие....
Гответе морковите цели, за да запазите ценните витамини!Гответе морковите цели, за да запазите ценните витамини!
25 Окт.
Досега обаче никой не беше обръщал внимание на това запазва ли се фалкаринолът при термична обработка....
Свинско готвено с ориз и зеленчуциСвинско готвено с ориз и зеленчуци
29 Май
1
Оставете под затворен капак да се задуши за около 10 минути и сервирайте свинското готвено с ориз и зеленчуци....
Заешко готвено с картофи и морковиЗаешко готвено с картофи и моркови
11 Юни
Гответе заешкото с картофи до готовност на картофите, овкусете със сол и след няколко минути свалете от котлона. Поднесете заешкото готвено с картофи и моркови, поръсено с пресен магданоз....
Ето как да не убивате витамините в броколите при готвенеЕто как да не убивате витамините в броколите при готвене
28 Март
1
Съхранението е много важно освен за запазване на вкуса, но и за всички витамини, които се съдържат в него....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Доматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода. Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
Готвени зеленчуциГотвени зеленчуци
24 Януари
Варим ястието до готовност - до необходимата гъстота, по време на готвене по преценка може да доливаме топла вода. Много подходящо е да се поднесе с топка варен ориз....
Готвена мусакаГотвена мусака
18 Януари
2
В малко олио и вода задушаваме нарязаните праз и картофи. Добавяме размита с малко вода кайма, червен пипер и запържваме. Добавяме чубрица на вкус и наливаме 1 и 1/2 чаени чаши вода. Натрошаваме кубче пилешки бульон....
Готвени зеленчуциГотвени зеленчуци
28 Ноем.
Може да оставим яхнията по-течна, или да я сгъстим с повече варене....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Вместо шишета можета да използвате и буркани. Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....