Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Методът Тангзонг запазва хляба мек и пухкав с дниАко не правите хляба веднага, Тангзонгът ще се запази в хладилника за няколко дни, но ще трябва да го оставите на стайна температура, преди да преминете към употреба....
28 Февр.
Как да запазим пресен хляба?Днес има голямо разнообразие от видове хляб и цената му достига от 80 стотинки до 6 лева за килограм. Това не е проблем, нека да има за всеки джоб и вкус. Но как да запазим хляба пресен най-дълго?...
29 Септ.
Как да направим хляба мек и бухнал?Опитвали ли сте мек, ароматен и бухнал хляб, изваден току-що от фурната? В малките обществени пекарни продаваха преди десетилетия такъв хляб. Беше толкова сладък и мек, че свършваше половината по пътя до вкъщи....
05 Окт.
Как да си приготвим мек хлябДомашен хляб 2
Необходими продукти: 500 г готова смес за печене на ръжено-пшеничен хляб, 350 мл хладка вода....
01 Юни
2
Мек ШанкърМек шанкър е бактериално заболяване, предаващо се по полов път. Мек шанкър се причинява от бактерии, наречени Hemophilius dicrey.
Това са бактерии, които изглеждат като къси и тънки пръчици, достигат дължина до два...
03 Август
Мек шанкърКакво е мек шанкър
Мек шанкър представлява бактериално заболяване, което се предава само по полов път. Причинява се от бактерии, наречени Hemophilius dicrey. Тези бактерии изглеждат като тънки и къси пръчици, с дължина...
03 Април
Мек домашен хлябХлябът се оставя да втаса отново, след като бухне, се напръсква с малко вода и похлупва с капак.
Тенджерата се поставя в студена фурна и хлябът се пече на 220 градуса през първите 20 минути....
12 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Мек хляб по метода ТангзонгИзползването на тази съставка прави хляба по-мек и задържа тази мекост поне няколко дни.
Първо трябва да се направи хлебната паста от вода и брашно....
28 Февр.
Мек сладкиш с кокосов кремИзвадете изпечения сладкиш и оставете да се охлади напълно в тавата, след което нарежете на квадрати кокосовия сладкиш!
Този сладкиш с крем е много вкусен!
Да ви е сладко!...
15 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Мек и дълготраен хляб в хлебопекарнаСлед като се изпече хлябът, машината се изключва, ако не се изключи, запазва топлината и поддържа известно време хляба топъл....
11 Април
Мек кекс с лешници и стафидиРазделете белтъци от жълтъци и разбийте белтъците със захарта за около 3 минути.
Добавете жълтъците и отново разбивате за 3 минути до пухкав крем. Към тях прибавете олиото и млякото и разбъркайте.
Следват есенцията...
21 Дек.
Мек и пухкав кекс с водаРазбийте яйцата със захарта на пухкав крем.
Прибавете водата, олиото, есенцията и ванилията, разбъркайте.
Смесете пресятото брашно с бакпулвера и ги прибавете към сместа, отново разбъркайте до гладка смес.
Намажете...
07 Август
Мек и вкусен щрудел с макЗалейте с горещото мляко и разбъркайте добре, оставете пълнежа да се охлади добре.
Към топлото мляко добавете маята, чаена лъжичка брашно и захар. Оставете 15 минути, за да втаса сместа....
29 Май
Мек и сочен кекс с тикваЗапочнете с плънката. Нарежете почистената тиква на малки кубчета, смесете ги със захарта и канелата, разбъркайте.
За кекса разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на много пухкав крем.
Добавете последователно...
17 Май
1
Да запазим дълго свежи зеленчуцитеАко все пак не може да избирате, ето как да запазите възможно най-дълго свежестта на закупените зеленчуци:
Как да запазим доматите свежи
Доматите за разлика от всички останали се запазват свежи по-дълго извън хладилника...
10 Май
Да запазим дълго свежи плодоветеЕто как да запазите за дълго вашите плодове свежи:
Още на пазара избирайте свежи и пресни плодове. Ако няма да ги консумирате веднага, купувайте недоузрели....
01 Март