Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Методът Тангзонг запазва хляба мек и пухкав с дниМетодът Тангзонг запазва хляба мек и пухкав с дни
28 Февр.
Ако не правите хляба веднага, Тангзонгът ще се запази в хладилника за няколко дни, но ще трябва да го оставите на стайна температура, преди да преминете към употреба....
Как да запазим пресен хляба?Как да запазим пресен хляба?
29 Септ.
Днес има голямо разнообразие от видове хляб и цената му достига от 80 стотинки до 6 лева за килограм. Това не е проблем, нека да има за всеки джоб и вкус. Но как да запазим хляба пресен най-дълго?...
Как да направим хляба мек и бухнал?Как да направим хляба мек и бухнал?
05 Окт.
Опитвали ли сте мек, ароматен и бухнал хляб, изваден току-що от фурната? В малките обществени пекарни продаваха преди десетилетия такъв хляб. Беше толкова сладък и мек, че свършваше половината по пътя до вкъщи....
Как да си приготвим мек хлябКак да си приготвим мек хляб
01 Юни
2
Домашен хляб 2 Необходими продукти: 500 г готова смес за печене на ръжено-пшеничен хляб, 350 мл хладка вода....
Мек ШанкърМек Шанкър
03 Август
Мек шанкър е бактериално заболяване, предаващо се по полов път. Мек шанкър се причинява от бактерии, наречени Hemophilius dicrey. Това са бактерии, които изглеждат като къси и тънки пръчици, достигат дължина до два...
Мек шанкърМек шанкър
03 Април
Какво е мек шанкър Мек шанкър представлява бактериално заболяване, което се предава само по полов път. Причинява се от бактерии, наречени Hemophilius dicrey. Тези бактерии изглеждат като тънки и къси пръчици, с дължина...
Мек домашен хлябМек домашен хляб
05 Август
Мекият домашен хляб е готов....
Мек домашен хлябМек домашен хляб
12 Февр.
Хлябът се оставя да втаса отново, след като бухне, се напръсква с малко вода и похлупва с капак. Тенджерата се поставя в студена фурна и хлябът се пече на 220 градуса през първите 20 минути....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Мек хляб по метода ТангзонгМек хляб по метода Тангзонг
28 Февр.
Използването на тази съставка прави хляба по-мек и задържа тази мекост поне няколко дни. Първо трябва да се направи хлебната паста от вода и брашно....
Мек сладкиш с кокосов кремМек сладкиш с кокосов крем
15 Януари
2
Извадете изпечения сладкиш и оставете да се охлади напълно в тавата, след което нарежете на квадрати кокосовия сладкиш! Този сладкиш с крем е много вкусен! Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Мек и дълготраен хляб в хлебопекарнаМек и дълготраен хляб в хлебопекарна
11 Април
След като се изпече хлябът, машината се изключва, ако не се изключи, запазва топлината и поддържа известно време хляба топъл....
Мек кекс с лешници и стафидиМек кекс с лешници и стафиди
21 Дек.
Разделете белтъци от жълтъци и разбийте белтъците със захарта за около 3 минути. Добавете жълтъците и отново разбивате за 3 минути до пухкав крем. Към тях прибавете олиото и млякото и разбъркайте. Следват есенцията...
Мек и пухкав кекс с водаМек и пухкав кекс с вода
07 Август
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете водата, олиото, есенцията и ванилията, разбъркайте. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и ги прибавете към сместа, отново разбъркайте до гладка смес. Намажете...
Мек и вкусен щрудел с макМек и вкусен щрудел с мак
29 Май
Залейте с горещото мляко и разбъркайте добре, оставете пълнежа да се охлади добре. Към топлото мляко добавете маята, чаена лъжичка брашно и захар. Оставете 15 минути, за да втаса сместа....
Мек и сочен кекс с тикваМек и сочен кекс с тиква
17 Май
1
Започнете с плънката. Нарежете почистената тиква на малки кубчета, смесете ги със захарта и канелата, разбъркайте. За кекса разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на много пухкав крем. Добавете последователно...
Да запазим дълго свежи зеленчуцитеДа запазим дълго свежи зеленчуците
10 Май
Ако все пак не може да избирате, ето как да запазите възможно най-дълго свежестта на закупените зеленчуци: Как да запазим доматите свежи Доматите за разлика от всички останали се запазват свежи по-дълго извън хладилника...
Да запазим дълго свежи плодоветеДа запазим дълго свежи плодовете
01 Март
Ето как да запазите за дълго вашите плодове свежи: Още на пазара избирайте свежи и пресни плодове. Ако няма да ги консумирате веднага, купувайте недоузрели....