Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Артишок с хамонАртишок с хамон
09 Април
2
Забележка: Внимавайте със солта, добре е да опитвате, за да не се пресоли ястието, понеже хамонът е солен, както и кубчето бульон. Листата от артишока може да не изхвърляте, а да си направите полезна отвара или чай....
Артишок с картофиАртишок с картофи
15 Януари
Така от един артишок ще получите 4 парчета. Накиснете го в подкиселена вода (изстискан лимон или оцет), за да предотвратите промяната в цвета....
Артишок с винегретАртишок с винегрет
09 Април
Подгответе артишока като премахнете горните листа, обелете стеблата и ги подрежете до около 5 см. Отрежете 2 см. от върха на артишока, за да се появи сърцевината....
Как да избираме и купуваме чорапи?Как да избираме и купуваме чорапи?
09 Януари
Но знаем ли как да избираме и купуваме чорапи? В тази статия ние ще ви ориентираме за модните тенденции при чорапите. И все пак оставяме последната дума на вас....
Как да купуваме и избираме кашкавалКак да купуваме и избираме кашкавал
13 Февр.
1
Кашкавалът е много ценен на българската трапеза. Той присъства на масата в най-различни форми. Добавяме го към празнични плата, принцеси с кайма, студени сандвичи и какви ли не ястия. Но именно качеството на млечният...
Артишок в Салса ВердеАртишок в Салса Верде
07 Април
Обелете артишока от пластовете външни твърди листа. Срежете около пръст и половина от върха, а опашчицата в основата може да срежете или да оставите, като я обелите от по-тъмния пласт и оставите светлата сърцевина....
Артишок с розов сосАртишок с розов сос
31 Дек.
Артишокът с розов сос е готов....
Артишок с чеснов сосАртишок с чеснов сос
01 Ноем.
Прибавете вътре в съда артишока и посолете. Гответе 15-тина минути, като не спирате да бъркате. Сервирайте топлия артишок, полят със соса. Артишокът с чеснов сос е много вкусен....
Задушен артишок с грахЗадушен артишок с грах
07 Дек.
., или докато грахът и артишокът омекнат, като се добави вода, ако течността започне да лепне....
Артишок по римскиАртишок по римски
27 Август
Нарежете артишока наполовина и леко го издълбайте с чаена лъжичка. Натрийте половините с лимонов сок, за да не потъмнеят. Оставете ги настрана. Сложете тенджера на котлона и загрейте....
Артишок по италианскиАртишок по италиански
14 Февр.
Задушавайте около 30-тина минути - времето зависи от големината на главите артишок. Имайте предвид, че течността не трябва да покрива артишока, така че не сипвайте цялото вино и бульон....
Артишок по провансалскиАртишок по провансалски
12 Януари
1
., или докато артишокът омекне. Парчетата артишок се подреждат в чиния за сервиране и се заливат със соса....
Салата от артишок и царевичкиСалата от артишок и царевички
25 Юли
Поднесете тази богата салата от артишок и царевички винаги когато сте в настроение за нещо вкусно и ретро....
Артишок с бира и беконАртишок с бира и бекон
20 Април
Готовото ястие може да разредите с още бульон или вода, за да е по-рядко сосчето, това е по ваш избор и предпочитание. Добър апетит! Артишокът с бира и бекон е готов....
Артишок в сос от манчегоАртишок в сос от манчего
28 Февр.
Това ще попречи на артишока да потъмнее след обелване....
Запечен артишок с чудна плънкаЗапечен артишок с чудна плънка
10 Май
Запеченият артишок с чудна плънка е готов....
Букатини с артишок и беконБукатини с артишок и бекон
25 Март
Прибавя се почистеният артишок, долива се виното, овкусява се с черния пипер, магданозът. Пастата се вари според указанията на опаковката и се разбърква за още 3 мин. При сервиране се поръсва с пармезан....
Киш с артишок и баклаКиш с артишок и бакла
09 Февр.
Прибавят се баклата и артишокът. Поръсват се със сол и черен пипер. Добавя се виното и се оставя да къкри още 10 мин. Разбъркват се Рикотата, яйцата, мащерката, солта и пиперът....
Артишок с чесън и маслоАртишок с чесън и масло
31 Януари
Налейте в тенджера малко вода така, че да покрива дъното. Когато водата заври, сложете решетката за готвене на пара и в нея - артишоците с корена надолу....
Задушен артишок в чуден сосЗадушен артишок в чуден сос
19 Август
Почистете артишока от обвиващите листа. Нарежете 2 см от върха, обелете стъбълцата до светлата сърцевина. Не трябва да са по-дълги от 5 см....
Салата с артишок и руколаСалата с артишок и рукола
14 Септ.
Нарежете артишока и го поръсете с лимонов сок. Добавете руколата, оставащия лимонов сок и зехтина, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. По желание добавете чери домати към салатата....
Печен артишок с лимонов дипПечен артишок с лимонов дип
20 Юли
Нарежете артишока и го накиснете за кратко във водата. Отцедете и сложете в тава заедно с чесъна. Прибавете половината олио, разбъркайте и поръсете с морска сол. Запечете за 40 минути....
Маринован артишок на скараМаринован артишок на скара
20 Май
Сложете вътре артишока и разклатете добре. Оставете да се маринова в хладилник за 1 нощ - така резултатът ще е най-добър. Отцедете артишока, но запазете маринатата....
Как да избираме и купуваме нар?Как да избираме и купуваме нар?
24 Февр.
Всеки, който не знае как да избере нар, рискува винаги да купува незрели и безвкусни плодове....
Постна яхния с артишок и картофкиПостна яхния с артишок и картофки
05 Дек.
Постната яхния с артишок и картофки е готова. Добър апетит!...