Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа за 20 минути с лападСлед като е готов оризът, се слагат доматите и нарязания и почистен лапад и се оставя да покипи така 5 минути.
След това се сервира.
Може да гарнирате с кисело мляко при консумиране....
25 Май
Супер торта за 30 минути с печенеОставете тортата да престои не по-малко от 30 минути, за да омекнат блатовете.
Много бърза, сочна и безумно вкусна тортичка за 30 минути....
08 Септ.
Мекици Една нощПликът трябва да е по-голям от тестото, за да има място къде да втаса.
На сутринта извадете тестото 30 минути преди да го изпържите от хладилника....
17 Април
1
Бърза пица за 7 минути в халогенна фурнаСлага се в халогенната фурна на 230 градуса за 7 минути....
30 Април
Руло за 6 минути с белтъчна глазура и орехиРулото за 6 минути с белтъчна глазура и орехи е много вкусно....
01 Май
3
Една по различна мусакаПоставете морковите във вряла вода и бланширайте за 5 минути, след което добавете и праза и оставете за още 5 минути да се бланшират, прецедете и оставете настрани....
26 Дек.
Торта за една принцесаРазбърква се и оставяме да се охлади. В купа сипваме 400 мл студено прясно мляко и крем ванилия на прах.
Разбива се с миксер за 3 минути е готово. Настъргва се бананът и разбъркваме с ваниловия крем....
23 Февр.
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Как да изстудим бирата без хладилникВажно е да знаете, че колкото по-силен е вятърът, толкова по-бързо ще се изстуди бирата ви. Пивото ще е готово за консумация след 20 до 30 минути....
18 Август
Гювечета от всичко по малкоСлед 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце. Върнете гювечетата отново във фурната без капачетата за още 5 минути....
19 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Яйца по малко по-различен начинЗахлупете за 5 минути.
Сложете яйцата върху доматите, подправете, похлупете и печете още 5 минути.
Настържете моцарела отгоре, оставете да се разтопи и сервирайте манджата с яйца....
21 Юли
Пълнено пиле Хиляда и една нощНамазва се пилето от външната страна, увива се във фолио и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна за 60 минути.
Маха се фолиото и пилето се пече още 10-12 минути до зачервяване....
22 Окт.
3
Пълнено пиле Хиляда и една нощНамазва се пилето от външната страна, увива се във фолио и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна за 60 минути.
Маха се фолиото и пилето се пече още 10-12 минути до зачервяване....
22 Окт.
3
Трийсет минути плуване: минус 240 калорииЗа 30 минути плуване човек изгаря около 240 калории.
Освен това, ако редовно практакувате този спорт ще намалите риска от хронични заболявания, като сърдечно-съдови, диабет тип 2 и инсулт....
10 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Гювеч Да си оближеш пръститеПечете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене.
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз....
16 Ноем.
1
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Кекс с какао и по-малко мазнинаВ намазана тавичка за кекс се изсипва бялата смес, а след това какаовата (за по-красив кекс може с лъжица да се разбъркат двете смеси).
Печете кекса в предварително загрята на 180-200 градуса фурна....
03 Септ.
Езогелин - една по-различна рецепта за лещаЕзогелин - една по-различна рецепта за леща е много вкусна....
02 Май
2