Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
КашкавалКашкавал
01 Февр.
1
Настърганият кашкавал се усвоява по-лесно, защото това е предпоставка за по-малките количества изяден продукт....
Кашкавал в гювечеКашкавал в гювече
03 Февр.
1
В началото слагаме капачетата, а към края ги махаме, за да се запече кашкавалът. Поднасяме специалитета топъл. По желание може да се гарнира с някаква салата....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да настържем шоколад?Как да настържем шоколад?
24 Ноем.
Най-лесно това можем да направим с помощта на кухненско ренде или белачка за зеленчуци, с които лесно се приготвя настърган шоколад....
Как да настържем джинджифил?Как да настържем джинджифил?
22 Ноем.
Приготвя се лесно у дома, като настъргването на пресен корен джинджър е лесно. За целта първо вземете малка чаена лъжичка и обелвате тънко кората. После поставяме върху плитка чиния и с едро ренде се настърга....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паниран кашкавал с панкоПаниран кашкавал с панко
21 Ноем.
Подредете панирания кашкавал в подходяща чиния и сервирайте с мармалад по избор. Панираният кашкавал с панко е готов....
Паниран кашкавал в ДелонгиПаниран кашкавал в Делонги
11 Януари
Даже мога да кажа, че на следващия ден този паниран кашкавал е по-вкусен....
Паниран кашкавал с галетаПаниран кашкавал с галета
02 Юни
4
Режем кашкавала на правоъгълници или кубчета и го слагаме за малко във фризера. През това време слагаме олиото да загрее на котлона и си приготвяме панировката: разбиваме яйцата с малко сол....
Кашкавал с двойна панировкаКашкавал с двойна панировка
10 Януари
Кашкавалът се нарязва на порции.Яйцата се разбиват. Смесват се брашното и галетата, а към тях може да се добавят подправки по желание. Подготвя се купа с вода. Кашкавалът се потапя във водата....
Кашкавал в хрупкава коричкаКашкавал в хрупкава коричка
03 Март
Плочката кашкавал се поставя върху кората, загъва се от двете страни и се навива като плик. В оребрен грил-тиган слагаме малко олио и когато се нагорещи достатъчно, поставяме завития кашкавал....
Паниран кашкавал с корнфлейксПаниран кашкавал с корнфлейкс
27 Март
Изважда се върху салфетка кашкавалът с корнфлейкс, за да се отцеди от излишната мазнина и се поднася с гарнитура по избор. Паниран кашкавал с корнфлейкс винаги добро предложение....
Паниран кашкавал в бутертестоПаниран кашкавал в бутертесто
20 Ноем.
Изваждайте готовият паниран кашкавал върху хартия за печене, за да попие излишната мазнина....
Паниран кашкавал с гарнитураПаниран кашкавал с гарнитура
05 Май
9
Разрязваме кашкавала на две триъгълни парчета. Замразяваме във фризера за 30 мин. В чиния разбиваме яйцето с щипка сол. Загряваме олиото в тигана. Ако кашкавалът не е достатъчно мазен, намокряме с вода....
Паниран кашкавал в кориПаниран кашкавал в кори
07 Януари
10
Кашкавалът се нарязва на плочки с големина по желание. Корите за баница се разрязват на две половини. Всяко парченце кашкавал се опакова в кора /по желание може и в две кори/....
Домашен кашкавал с билкиДомашен кашкавал с билки
15 Май
Не трябва да чакате кашкавалът да изстива, защото след това няма да можете да му придадете друга форма, различна от тази, която вече е заел във вързопа, а и няма да е лесно да направите пластовете с билки....
Паниран кашкавал с шункаПаниран кашкавал с шунка
30 Ноем.
Нарежете кашкавала на тънки филии - всяка по 50 г., както и шунката - 4 филии по 50 г. Между две филийки кашкавал поставете парче шунка. Всяко пакетче потапяйте последователно в брашното, разбити яйца и галета....
Паниран кашкавал с галетаПаниран кашкавал с галета
07 Май
Обичате ли ястията с кашкавал? Опитайте тази рецепта за паниран кашкавал с галета. Сложете брашното в една чиния, а галетата друга. В трета разбийте яйцето. Нарежете кашкавала на парчета....