Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
КашкавалНастърганият кашкавал се усвоява по-лесно, защото това е предпоставка за по-малките количества изяден продукт....
01 Февр.
1
Кашкавал в гювечеВ началото слагаме капачетата, а към края ги махаме, за да се запече кашкавалът.
Поднасяме специалитета топъл. По желание може да се гарнира с някаква салата....
03 Февр.
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да настържем шоколад?Най-лесно това можем да направим с помощта на кухненско ренде или белачка за зеленчуци, с които лесно се приготвя настърган шоколад....
24 Ноем.
Как да настържем джинджифил?Приготвя се лесно у дома, като настъргването на пресен корен джинджър е лесно. За целта първо вземете малка чаена лъжичка и обелвате тънко кората. После поставяме върху плитка чиния и с едро ренде се настърга....
22 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Паниран кашкавал с панкоПодредете панирания кашкавал в подходяща чиния и сервирайте с мармалад по избор.
Панираният кашкавал с панко е готов....
21 Ноем.
Паниран кашкавал в ДелонгиДаже мога да кажа, че на следващия ден този паниран кашкавал е по-вкусен....
11 Януари
Паниран кашкавал с галетаРежем кашкавала на правоъгълници или кубчета и го слагаме за малко във фризера.
През това време слагаме олиото да загрее на котлона и си приготвяме панировката: разбиваме яйцата с малко сол....
02 Юни
4
Кашкавал с двойна панировкаКашкавалът се нарязва на порции.Яйцата се разбиват. Смесват се брашното и галетата, а към тях може да се добавят подправки по желание. Подготвя се купа с вода. Кашкавалът се потапя във водата....
10 Януари
Кашкавал в хрупкава коричкаПлочката кашкавал се поставя върху кората, загъва се от двете страни и се навива като плик.
В оребрен грил-тиган слагаме малко олио и когато се нагорещи достатъчно, поставяме завития кашкавал....
03 Март
Паниран кашкавал с корнфлейксИзважда се върху салфетка кашкавалът с корнфлейкс, за да се отцеди от излишната мазнина и се поднася с гарнитура по избор.
Паниран кашкавал с корнфлейкс винаги добро предложение....
27 Март
Паниран кашкавал в бутертестоИзваждайте готовият паниран кашкавал върху хартия за печене, за да попие излишната мазнина....
20 Ноем.
Паниран кашкавал с гарнитураРазрязваме кашкавала на две триъгълни парчета. Замразяваме във фризера за 30 мин.
В чиния разбиваме яйцето с щипка сол. Загряваме олиото в тигана. Ако кашкавалът не е достатъчно мазен, намокряме с вода....
05 Май
9
Паниран кашкавал в кориКашкавалът се нарязва на плочки с големина по желание.
Корите за баница се разрязват на две половини. Всяко парченце кашкавал се опакова в кора /по желание може и в две кори/....
07 Януари
10
Домашен кашкавал с билкиНе трябва да чакате кашкавалът да изстива, защото след това няма да можете да му придадете друга форма, различна от тази, която вече е заел във вързопа, а и няма да е лесно да направите пластовете с билки....
15 Май
Паниран кашкавал с шункаНарежете кашкавала на тънки филии - всяка по 50 г., както и шунката - 4 филии по 50 г.
Между две филийки кашкавал поставете парче шунка. Всяко пакетче потапяйте последователно в брашното, разбити яйца и галета....
30 Ноем.
Паниран кашкавал с галетаОбичате ли ястията с кашкавал? Опитайте тази рецепта за паниран кашкавал с галета.
Сложете брашното в една чиния, а галетата друга. В трета разбийте яйцето. Нарежете кашкавала на парчета....
07 Май