Gotvach.bg»Съвети»Как да настържем шоколад?

Как да настържем шоколад?

Как да настържем шоколад?

Много десерти и други сладки изкушения грабват окото ни само при вида на шоколадовите декорации. А кой не обича шоколад? Той може да е във вид на розички, листенца, буквички, всякакви завъртулки и т.н. Но именно те първо привличат погледа ни и ни карат да посегнем и към най-простото десертче.

В домашни условия също можем да приготвим подобна декорация. Най-лесно това можем да направим с помощта на кухненско ренде или белачка за зеленчуци, с които лесно се приготвя настърган шоколад.

Разбира се, трябва да разполагаме и с шоколад, без значение дали е бял шоколад и черен шоколад, млечен шоколад. Той обаче трябва да е без ядки или други добавки към него.

Също така желателно е да бъде със стайна температура, а не директно изваден от хладилника. Шоколадът може да се настърже на ситно или по-едро кухненско ренде. С него могат да се направят шоколадови люспи, с които да се посипят торти или сладкиши.

За направата на ефектни шоколадови къдрици се използва обикновена белачка за зеленчуци или твърди сирена. Макар и лесна за приготвяне, тази декорация с шоколад е много ефектна и допълнително подсилва шоколадовото усещане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен