Панко галетата се прави от вид хляб, който японците използват в кухнята си. Хлябът се приготвя от пшенично брашно, мая, сол и масло.
За да се направи панко галетата, се използва само меката част на този хляб, която предварително се подлага на печене. С това панко галетата се различава от галетата, която познаваме по принцип.
Едно от най-важните предимства на панко галетата е, че тя поема значително по-малко количество мазнина, което я прави много добър вариант за хора, които искат да се хранят една идея по-здравословно.
За какво може да се използва панко галетата
- за паниране на месо;
- за паниране на кашкавал и сирене;
- за паниране на зеленчуци;
Панко галетата прави всичко, панирано с нея, много по-хрупкаво. Също така, този вид галета може да се използва и за сгъстяване на супи, яхнии и сосове.
А как да панираме с панко?
Панирането става почти по същият начин, както и с обикновената галета. Първо овалваме продукта, който ще панираме в брашно, след това в яйце, ако ще правим двойна панировка за кашкавал например, отново в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Ако ще панирате месо или зеленчуци, няма нужда от двойна панировка, а просто брашно, яйце и галета.
Вижте още алтернатива на брашното в панировките и прочетете тези съвети, с които ще се научите да панирате без бъркотия.
Коментари