Gotvach.bg»Съвети»Тънкости при паниране с панко

Тънкости при паниране с панко

Тънкости при паниране с панко

Панко галетата се прави от вид хляб, който японците използват в кухнята си. Хлябът се приготвя от пшенично брашно, мая, сол и масло.

За да се направи панко галетата, се използва само меката част на този хляб, която предварително се подлага на печене. С това панко галетата се различава от галетата, която познаваме по принцип.

Едно от най-важните предимства на панко галетата е, че тя поема значително по-малко количество мазнина, което я прави много добър вариант за хора, които искат да се хранят една идея по-здравословно.

За какво може да се използва панко галетата

- за паниране на месо;

- за паниране на кашкавал и сирене;

- за паниране на зеленчуци;

Панко галетата прави всичко, панирано с нея, много по-хрупкаво. Също така, този вид галета може да се използва и за сгъстяване на супи, яхнии и сосове.

А как да панираме с панко?

Панирането става почти по същият начин, както и с обикновената галета. Първо овалваме продукта, който ще панираме в брашно, след това в яйце, ако ще правим двойна панировка за кашкавал например, отново в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Ако ще панирате месо или зеленчуци, няма нужда от двойна панировка, а просто брашно, яйце и галета.

Вижте още алтернатива на брашното в панировките и прочетете тези съвети, с които ще се научите да панирате без бъркотия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен