Хуск е продукт, който се получава от смлени люспи на семена от растението Индийски бял живовляк. Произхожда от Индия и Пакистан, но заради своите полезни свойства, става все по-известен по света, както и в България. Едно от най-известните свойства на хуск е слабителното. Същевременно хуск притежава и затягащо свойство, действащо срещу запек.
Как се използва хуск?
Хуск се използва най-често, като се добавя към вода или други напитки. При смесването с течността люспичките започват да набъбват. Срещу запек или диария 1 ч.л. от хуск на люспи се разтваря в 1 ч.ч. вода, която е топличка, след което се изпива. Непосредствено след това е добре да се изпие още 1 чаша чиста вода. Добре е също така през същия ден да се употребяват повече течности.
Дозировка:
Дозировката на хуск зависи най-вече от самия продукт, който използвате. Дозировката също може да се променя в зависимост от причината, поради която приемате този продукт. Най-често се приема от 1 до 3 пъти дневно в пълна чаша вода. Трябва да започнете с малки дози, които постепенно да увеличите количеството в продължение на една до две седмици, докато не достигнете до препоръчителната доза. Трябва да смесите добре хуск с препоръчаното количество вода. Много внимателно следете всички инструкции, които са написани на продукта, когато приемате хуск. Не трябва да приемате повече от дозата, препоръчана ви от лекар.
Хуск може да се добавя и в различни кулинарни рецепти. Такива са:
Коментари