Gotvach.bg»Съвети»Какво да правим с гранясала сланина?

Какво да правим с гранясала сланина?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884

За съжаление осолената сланина може да се развали, но както при всички мазнини, ще отнеме много време, за да стане това.

Ако, разбира се, се съхранява по правилния начин. Осолената сланина, която се съхранява в хладилник, може да издържи до 6 месеца без да граняса, и може да се използва вместо масло или олио за готвене в различни ястия.

За щастие съхраняването на осолена сланина е много лесно.

За колко време ще е годна сланината?

За съжаление трайността на осолената сланината не е вечна! Колко е дълга трайността на осолената сланина, зависи от това как я съхранявате.

Най-безопасният метод е да я охладите. В хладилника сланината може да издържи половин година, но понякога гранясва за 90 дни и следва да я изхвърлите.

Ако не мислите, че гранясалата сланина е тотално развалена, може да пробвате да я обрежете и измиете. Изкисването във вода също е вариант. След това може да я подсушите и да я натъркате с подходящи подправки.

Ако сланината е много гранясала, то най-добре да я изхвърлите, за да избегнете рискове за здравето си.

Как да съхранявате осолената сланина?

Сланината трябва да достигне стайна температура, преди да я съхранявате. След това ще трябва да я “запечатате” в контейнер или да я сложите в найлонов или най-добре хартиен плик.

Във фризер сланината може да издържи и повече от 6 месеца в найлонов плик, но за препоръчване е да я консумирате прясна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати