Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Приготвя Сланина в Саламура
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сланина в саламура с чесънВадим от буркана, измиваме с вода, оставяме да се отцеди, нарязваме на парченца и сервираме нашата сланина в саламура и чесън с червено вино....
Сланина в саламура за ценители
Преминаваме към приготвяне на саламурата.
В дълбок съд се сипват литър вода и 50 г морска сол. Слага се да заври на котлона....
Сушена сланинаЗакачете сланината да се суши на студено и проветриво място.
Сушената сланина е чудно мезе за вино през зимата....
2
Пушена сланинаСлед като саламурата изстине, залейте сланината. Оставете я така да отлежи 15-18 дни. През това време всеки ден я обръщайте....
3
Вкусна сланина
На седмия ден сменяме саламурата с нова такава. На четиринадесетия ден се вади сланината и се оставя да се изцеди....
Наложена сланинаНаложената сланина се залива с вода, колкото да я покрие и се притиска с камък.
Мезето се съхранява на студено....
1
Осолена сланинаПрясната сланина я кисна 1-2 дни в подсолена вода, за да се отцеди кръвта. Нарязвам я на парчета....
4
Маринована сланинаСлед това вземете три компотени буркана и хубаво натъпчете във всеки парчета сланина. Важно е да са много плътно напълнени....
4
Панирана сланинаЗагрейте мазнина в тиган, оваляйте всяко парче сланина в брашно и след това в панировката и сложете да се изпържи равномерно....
2
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: