Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да обелим бързо картофи?Белете отгоре надолу, за да обхванете по-широка и по-дълга обелка от картофа. С малко практика ще са ви необходими около 30 секунди на картоф....
13 Дек.
Как да обелим нарДругият начин да се обели нарът, е като много внимателно се опише кръг с ножа в горната част на плода. Капачето се маха и с нож внимателно се правят прорези на кората.
Плодът се разтваря леко над купа или чиния....
22 Ноем.
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
19 Май
5
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
19 Май
5
Как да обелим лесно картофи?Как да обелим бързо картофи?
Ако пък смятате да приготвите ястие с картофи, без да ги варите, и трябва да ги обелите сурови, може да приложите друг трик....
23 Ноем.
Попарен чесън с рибаПопареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
28 Януари
Кисел чесън с джанкиЧесънът се разделя на скилидки и обелва от грубата люспа. Слага се в съд и се залива с вода, като така престоява осем часа.
След това се нарежда в чисти буркани....
22 Юни
Консервиран чесън в бурканиСлед като поври още минута-две, се налива в напълнените с чесън бурканчета.
Слагат се капачките и консервираният чесън в буркани се обръщат обратно....
21 Юни
Попарен чесън с рибаПопареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
28 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ориз с Чесън и ЗеленчуциВ тиган загрейте зехтина и запържете лука, чесъна, гъбите, моркова, сладкия пипер.
След това добавете леко сварения ориз, сол, черен пипер, малко вода и оставете да къкри още 15 минути....
28 Юни
Маринован чесън с ароматни подправкиПоставете чесъна в съд с вода на котлона. Когато водата заври, я изхвърлете и сменете с нова. Повторете процедурата най-малко 5 пъти, за да отстраните острия вкус на чесъна....
29 Ноем.
Моцарела с Чесън и КаперсиПрибира се за 30 минути в хладилник, за да се охлади и овкуси преди поднасяне.
Така поднесената моцарела е отлично предложение за салата или предястие с любимото ви питие.
Моцарелата с Чесън и Каперси е готова....
11 Юни
Карфиол с чесън и сметанаМоже да сипете и малко водичка допълнително.
Карфиолът с чесън и сметана е страхотна идея за гарнитура за всякакви риби и птичи меса.
Добър апетит!...
12 Окт.
Пастет от чесън и орехиСлед това добавяме по малко от хладката вода, за да се получи гладка субстанция.
Прибавяме и малко сол за вкус.
Яде се със топла питка или припечени филийки....
16 Дек.
Пиле с чесън и магданозНай-накрая се добавят и чесънът и магданозът. Сервирайте с гарнитура от домати....
23 Май
2
Броколи с чесън и моцарелаИзвадете броколите от камерата и ги сложете да се задушават в зехтина.
Успоредно с това в малка купа смесете останалите съставки, като накълцате на ситно чесъна....
17 Юни
1
Пърленки с чесън и магданозГотовите пърленки се намазват със смес от разтопено масло, пасиран чесън и накълцан магданоз....
02 Февр.
Тиквички с чесън и оцетПо желание може да ги изпечете, вместо да ги пържите, като преди това леко намазнявате тиквичките.
Пасирайте няколко скилидки чесън и ги разбъркайте с оцета, 100 олио, подправките и разредете с малко вода....
26 Януари
2
Пиле с чесън и лимонНареждат се в дълбок съд за печене пилешкото месо, чесънът и лимонът.
Поръсват се с брашното и се разбърква добре, като постепенно се добавят пилешкият бульон и виното.
Посолява се с черен пипер, сол и магданоз....
27 Дек.
Толстолоб с чесън и магданозМарината: Почистваме и настъргваме или рендосваме чесъна в малка купичка, измиваме и нарязваме магданоза, добавяме оцета и водата. Разбъркваме хубаво и заливаме рибата....
07 Дек.