Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да оплетем козунакЗа да бъде великденският козунак не само вкусен и пухкав, но също така и красив, той трябва да се оплете, за да е наистина празничен....
23 Април
Как да украсим питка?За украса на питката може да отделите част от тестото, от което ще печете питката....
02 Септ.
Питка с филаделфияПокрийте с кърпа и оставете да удвои обема си.
Намажете питката с два разбити жълтъка и поръсете с белен слънчоглед.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.
Питката с филаделфия е готова....
27 Май
Питка с месоПечете питката с месо в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете, оставете леко да се охлади и разчупете на парчета....
21 Февр.
1
Питка с шоколадМоже да оформите вкусната питка по ваше желание.
Второто яйце се разбива добре, маже се питката с него и се пече в загрята фурна на 180°C за 40 мин....
24 Февр.
Питка с лимецСлагам питката с лимец в загрята фурна първо на долен реотан за 15 минути, след това включвам и двата за още 15 мин.
За да не прегори, покривам моята пухкава питка с алуминиево фолио....
13 Юни
2
Питка в мултикукърПрехвърля се оформената питка в нея, покрива се и се оставя отново да втаса както е във формата. Става бързо, защото количеството не е голямо....
25 Март
Питка с лебедиКогато е готова питката се маже с масло и оставяме на скара да се охлади.
Последно се забождат лебедите и питката е готова. Рецептата е на Соня Данова....
12 Август
Питка с локумПолучените фитили оформяме на питка.
Оставяме да втаса.
Намазваме питката с жълтъка и поръсваме със захар. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност....
02 Април
Питка с извараПитката трябва да втаса хубаво, след което я мажа с разбит жълтък, малко вода и олио. Поръсвам сусам и мак и пека питката в загрята фурна на 170 градуса....
26 Септ.
Питка с колелцаОставя се да втаса.
Жълтъкът се разбива с малко олио и водичка. Питката се маже с жълтъка.
Поръсва се със сусам. Пече се в умерена фурна....
12 Август
Питка с плънкаНадребняваме кашкавала и бекона. Подсушаваме маслини, които предварително сме измили. Надребняваме и тях.
Затопляме млякото и влагаме маята вътре. Пресяваме брашното и смесваме с щипка сол, щипка черен пипер и яйца, които...
19 Януари
Питка с параОставяме тестото да почине 15 минути.
По желание от тестото заделяме една малка топка за декорация на питката. Питката се оформя, слага се увита в станиол паричка и се поставя в тавичка върху хартия за печене....
25 Дек.
Питка с ракияЗамесваме до меко тесто, оставяме да втаса.
След втасване примесваме тестото и правим питка с форма по наше желание.
Намазваме тавата с масло.
Готовата питка също оставяме да втаса повторно....
17 Дек.
Питка с квасС тестото може да оформите каквато питка, хляб, погача или малки питки искате. Вкусът е страхотен и полезен с квас....
24 Септ.
2
Питка с кимТова руло сложете в средата на кората с лентите и ги оплетете върху него. Така оформеното тесто сложете около стените в намазана с малко олио тава....
23 Септ.
Питка с моцарелаПитката с моцарела се оставя да втаса половин час и се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна с вентилатор за около 20 минути....
23 Април
Питка с маяСлед това от едно нарязвате триъгълничета, като двата края от това руло оставяте за средата на питката.
Оставяте отново да втаса. Мажете с жълтък.
Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса....
10 Февр.
18
Питка с маслиниОставяме да втаса един час. Обезкостяваме маслините и ги нарязваме на малки парченца....
06 Януари
Питка с каймаФилиите трябва леко да се застъпват една друга.
Оставете тестото и плънката да втасат и изпечете за 40 минути (или до готовност) в сгорещена на 180 градуса фурна....
04 Окт.
Питка с маслоОставете на топло да втаса за 30-40 минути.
Намажете отгоре питата с разбития със съвсем малко вода жълтък. Сложете да се изпече в умерено загряна фурна до готовност....
04 Март
1
Питка с розиОставих да втаса покрита с фолио за още 30 минути и намазах с разбит жълтък. Както и да я оформите, изпечете питката във фурна на 170 градуса за около 50мин....
27 Април
2
Питка с кашкавалЗамесваме тесто, което разделяме на питки, които разточваме и върху всяка питка поставяме плънка от настъргания кашкавал и яйцето, след което сгъваме питките и ги подреждаме в намаслена тавичка....
27 Април
Питка с плетенициПочива си питката 20 минути от оформянето. Намазва се с разбит жълтък, поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 170 градуса за 45 минути....
30 Март