Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да използваме костилката от авокадо?Как да използваме костилката от авокадо?
21 Септ.
Употреба на костилка от авокадо Всъщност 70% от аминокиселините в състава на авокадото се намират именно в костилката на авокадото....
Как да си отгледаме авокадо самиКак да си отгледаме авокадо сами
21 Април
4
След около месец дребничко стръкче започва да разполовява костилката на две....
Да си отгледаме авокадо в саксияДа си отгледаме авокадо в саксия
20 Август
След като изядете вкусното авокадо, не изхвърляйте костилката, а се опитайте да си го отгледате в саксия. Плодът, от който е костилката, трябва да е добре узрял....
Отглеждане на авокадо в саксияОтглеждане на авокадо в саксия
03 Окт.
Вместо да изхвърля ненужната костилка, всеки може да си засади едно прекрасно изглеждащо растение, което не е трудно за отглеждане. Авокадото е най-студоустойчивото цитрусово дърво....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
АвокадоАвокадо
12 Май
4
Отглеждане на авокадо Авокадото расте добре в районите с мек климат. Западноиндийските сортове процъфтяват при влажен тропически климат и замръзват при 0 градуса....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Костилката на авокадото се запазва, вече знаете защо. Авокадото много засища, ако на обяд хапнете половин плод с обяда си, след 3 часа няма да сте гладни....
Шест причини да ядете авокадоШест причини да ядете авокадо
17 Юли
1
Мазнините, които се съдържат в авокадото, намаляват желанието ви да се натъпчете. Ако искате да отслабнете по-бързо, хапвайте авокадо. Консумацията на авокадо намалява кръвното налягане....
Какво да сготвим с авокадо?Какво да сготвим с авокадо?
04 Юни
В това време авокадото се разрязва на две, изважда се костилката, обелва се кората и плодът се нарязва на големи парчета. Напръсква се с малко лимонов сок....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си отгледаме кълнове?Как да си отгледаме кълнове?
18 Януари
Кълновете от броколи, люцерна и боб, можете да намерите в хранителния магазин, но докато грее слънце, е доста лесно да ги отглеждате у дома....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
23 вкусни начина да ядете авокадо23 вкусни начина да ядете авокадо
14 Юни
Вижте също дали ядете правилно авокадо и за какво е полезна костилката на авокадото....