Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПармезанПармезан
29 Юли
2
История на Пармезана От незапомнени времена в района Емилия Романя се произвежда Пармезан....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да си направим пармезанКак да си направим пармезан
28 Февр.
Най-известният италиански кашкавал е пармезанът. Той се добавя в различни ястия, но най-вече се използва за поръсване на спагети. Можете да направите пармезан и в домашни условия....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате. Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина. Бъркайте до хомогенност....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Пармезан се чупи със специални за това ножове, след което се настъргва....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Друг начин, по който италианците консумират пармезана, е като трапезно сирене – комбинират го с вкусен хрупкав хляб. Ако искате да консумирате пармезан с вино, обезателно подберете червено....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да предпазим детето от морбилиДа предпазим детето от морбили
06 Февр.
Ако все пак не сте успели да предпазите детето си и въпреки ваксината то се е разболяло, трябва веднага да бъде прегледано и подложено на необходимото лечение....
Да предпазим бебето от подсичанеДа предпазим бебето от подсичане
30 Март
Как да предпазим бебето от подсичането? На първо място, обличайте детенцето с подходящи за сезона дрехи – не слагайте и прекалено стегнати дрешки, които обвиват телцето му....
Да предпазим детето от алергииДа предпазим детето от алергии
19 Август
Алергията представлява анормална реакция на организма, която се проявява след контакт с едно или повече вещества, който обичайно не предизвикват алергична реакция у повечето хора. Алергиите при хората са различни и...
Да се предпазим от стресаДа се предпазим от стреса
09 Март
Стресът ни съпътства навсякъде. Най-податливи към неговото въздействие са предимно по-емоционалните и чувствителни хора. Той се проявява в наличие на силно нервно напрежение, което може да се дължи на много фактори. При всички...
Да предпазим бебето през зиматаДа предпазим бебето през зимата
24 Ноем.
Как можем да предпазим мъничето през студените месеци? Първо понятия като „трудно” спират да означава каквото и да е след появата на бебето....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....