Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПармезанИстория на Пармезана
От незапомнени времена в района Емилия Романя се произвежда Пармезан....
29 Юли
2
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да си направим пармезанНай-известният италиански кашкавал е пармезанът. Той се добавя в различни ястия, но най-вече се използва за поръсване на спагети.
Можете да направите пармезан и в домашни условия....
28 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоНа части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате.
Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина.
Бъркайте до хомогенност....
19 Окт.
Производство на пармезанПармезан се чупи със специални за това ножове, след което се настъргва....
10 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Кулинарна употреба на пармезанДруг начин, по който италианците консумират пармезана, е като трапезно сирене – комбинират го с вкусен хрупкав хляб.
Ако искате да консумирате пармезан с вино, обезателно подберете червено....
02 Май
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да предпазим детето от морбилиАко все пак не сте успели да предпазите детето си и въпреки ваксината то се е разболяло, трябва веднага да бъде прегледано и подложено на необходимото лечение....
06 Февр.
Да предпазим бебето от подсичанеКак да предпазим бебето от подсичането?
На първо място, обличайте детенцето с подходящи за сезона дрехи – не слагайте и прекалено стегнати дрешки, които обвиват телцето му....
30 Март
Да предпазим детето от алергииАлергията представлява анормална реакция на организма, която се проявява след контакт с едно или повече вещества, който обичайно не предизвикват алергична реакция у повечето хора.
Алергиите при хората са различни и...
19 Август
Да се предпазим от стресаСтресът ни съпътства навсякъде. Най-податливи към неговото въздействие са предимно по-емоционалните и чувствителни хора. Той се проявява в наличие на силно нервно напрежение, което може да се дължи на много фактори. При всички...
09 Март
Да предпазим бебето през зиматаКак можем да предпазим мъничето през студените месеци?
Първо понятия като „трудно” спират да означава каквото и да е след появата на бебето....
24 Ноем.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли