Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любимите десерти на италианцитеЛюбимите десерти на италианците
18 Август
Ето едни от най-любимите на италианците сладки изкушения: 1. Тирамису: То е може би най-популярният десерт на Италия и се приготвя от напоени бишкоти с кафе, сирене маскарпоне, захар, яйца, ром и какао....
ЗабайонеЗабайоне
16 Септ.
1
Разбийте с телена бъркалка жълтъците и захарта на водна баня, като котлонът не трябва да е силен. Отново без да спирате разбиването, добавете виното Марсала (бяло вино, шампанско, бренди) капка по капка....
Крем ЗабайонеКрем Забайоне
24 Ноем.
Започват да се разбиват с телена бъркалка за около 10 мин до гладък крем Забайоне (Zabaione). Кремът се поднася горещ. От рубриката: 28 десерта от Италия, които трябва да се опитат, преди да умрете....
Тортата на италианските бабиТортата на италианските баби
01 Юли
Тя е с деликатен вкус, прекрасно маслено тесто и аромат на ванилия и лимонова кора. Тортата на италианските баби може да се сервира за десерт след вечеря също така и за специални поводи....
Черешовият сладкиш на италианските бабиЧерешовият сладкиш на италианските баби
17 Септ.
Поръсете черешовия сладкиш на италианските баби с пудра захар и сервирайте....
Доматената супа на италианските бабиДоматената супа на италианските баби
14 Дек.
Поднесете доматената супа на италианските баби и се насладете на страхотния вкус....
Панираните тиквички на италианските бабиПанираните тиквички на италианските баби
28 Септ.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете вкусното бирено мезе до приятен загар. Панираните тиквички на италианските баби са готови....
Десерт на Бай ДанчоДесерт на Бай Данчо
22 Ноем.
Когато сместа започне да се желира по стените на съда и изстине, се прибавя избитият белтък. Разбърква се, добавят се плодовете и бадемите и отново се разбърква....
Десерт на Бай ДанчоДесерт на Бай Данчо
22 Ноем.
Когато сместа започне да се желира по стените на съда и изстине, се прибавя избитият белтък. Разбърква се, добавят се плодовете и бадемите и отново се разбърква....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Пастата омръзна на италианцитеПастата омръзна на италианците
30 Юли
Оказва се обаче, че въпреки традициите и любовта на италианците към пастата, напоследък консумацията на този специалитет значително е намаляла, съобщава ДПА....
Любопитните поверия на италианцитеЛюбопитните поверия на италианците
13 Ноем.
В противен случай италианците вярват, че ви очакват 7 години отвратителен секс. Италианците също вярват в лошите очи, които в страната се наричат malocchio....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво закусват италианците?Какво закусват италианците?
01 Юни
Италианците вярват, че ако не се яде нещо както трябва, включително и в неподходящо време - все едно е извършено светотатство....
По ДНК приличаме на италианцитеПо ДНК приличаме на италианците
14 Окт.
1
Причините за близостта до италианските гени акад. Гълъбов съветва да търсим в още по-далечното минало....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Ангелските знациАнгелските знаци
16 Окт.
Какви ангелски знаци съществуват Ангелските знаци се срещат под формата на еднакви числа. Те са поредица от числа, които сформират едно цяло. Зад всяко число се крие определена символика, която съпровожда хората....
Десерт на Катерина Медичи (Шоколадов пудинг и профитероли)Десерт на Катерина Медичи (Шоколадов пудинг и профитероли)
09 Февр.
Предлагам ви десерт от италианската класика Шоколадов пудинг с профитероли - един много обичан десерт в Италия. Произходът на този десерт се дължи на готвача на Катерина Медичи....
Вътрематочно забавяне на растежаВътрематочно забавяне на растежа
12 Окт.
През бременността бебетата растат с дни. Когато плодът не е достатъчно голям, имайки предвид в коя седмица е бременна майката, това се нарича забавен вътреутробен растеж. Това ще рече, че бебето тежи по-малко от другите...