Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любимите десерти на италианцитеЕто едни от най-любимите на италианците сладки изкушения:
1. Тирамису: То е може би най-популярният десерт на Италия и се приготвя от напоени бишкоти с кафе, сирене маскарпоне, захар, яйца, ром и какао....
18 Август
ЗабайонеРазбийте с телена бъркалка жълтъците и захарта на водна баня, като котлонът не трябва да е силен.
Отново без да спирате разбиването, добавете виното Марсала (бяло вино, шампанско, бренди) капка по капка....
16 Септ.
1
Крем ЗабайонеЗапочват да се разбиват с телена бъркалка за около 10 мин до гладък крем Забайоне (Zabaione).
Кремът се поднася горещ.
От рубриката: 28 десерта от Италия, които трябва да се опитат, преди да умрете....
24 Ноем.
Тортата на италианските бабиТя е с деликатен вкус, прекрасно маслено тесто и аромат на ванилия и лимонова кора.
Тортата на италианските баби може да се сервира за десерт след вечеря също така и за специални поводи....
01 Юли
Черешовият сладкиш на италианските бабиПоръсете черешовия сладкиш на италианските баби с пудра захар и сервирайте....
17 Септ.
Доматената супа на италианските бабиПоднесете доматената супа на италианските баби и се насладете на страхотния вкус....
14 Дек.
Панираните тиквички на италианските бабиЗагрейте фурната на 200 градуса и печете вкусното бирено мезе до приятен загар.
Панираните тиквички на италианските баби са готови....
28 Септ.
Десерт на Бай ДанчоКогато сместа започне да се желира по стените на съда и изстине, се прибавя избитият белтък.
Разбърква се, добавят се плодовете и бадемите и отново се разбърква....
22 Ноем.
Десерт на Бай ДанчоКогато сместа започне да се желира по стените на съда и изстине, се прибавя избитият белтък.
Разбърква се, добавят се плодовете и бадемите и отново се разбърква....
22 Ноем.
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.
Пастата омръзна на италианцитеОказва се обаче, че въпреки традициите и любовта на италианците към пастата, напоследък консумацията на този специалитет значително е намаляла, съобщава ДПА....
30 Юли
Любопитните поверия на италианцитеВ противен случай италианците вярват, че ви очакват 7 години отвратителен секс.
Италианците също вярват в лошите очи, които в страната се наричат malocchio....
13 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Какво закусват италианците?Италианците вярват, че ако не се яде нещо както трябва, включително и в неподходящо време - все едно е извършено светотатство....
01 Юни
По ДНК приличаме на италианцитеПричините за близостта до италианските гени акад. Гълъбов съветва да търсим в още по-далечното минало....
14 Окт.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Ангелските знациКакви ангелски знаци съществуват
Ангелските знаци се срещат под формата на еднакви числа. Те са поредица от числа, които сформират едно цяло. Зад всяко число се крие определена символика, която съпровожда хората....
16 Окт.
Десерт на Катерина Медичи (Шоколадов пудинг и профитероли)Предлагам ви десерт от италианската класика Шоколадов пудинг с профитероли - един много обичан десерт в Италия.
Произходът на този десерт се дължи на готвача на Катерина Медичи....
09 Февр.
Вътрематочно забавяне на растежаПрез бременността бебетата растат с дни. Когато плодът не е достатъчно голям, имайки предвид в коя седмица е бременна майката, това се нарича забавен вътреутробен растеж.
Това ще рече, че бебето тежи по-малко от другите...
12 Окт.