Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Истинските домашни ореховкиИстинските домашни ореховки
07 Дек.
Истинските домашни ореховки са готови....
Как да разпознаем истински скъпоценен камъкКак да разпознаем истински скъпоценен камък
08 Януари
4
Как да разпознаваме истинските скъпоценни камъни, вижте в следващите редове. Често разликата можете да направите с просто око....
Как да разпознаем истинското сирене на пазара?Как да разпознаем истинското сирене на пазара?
26 Ноем.
Разликата е в това, че нито хлябът, който купуваме, е истински, нито сиренето....
Истинските плодове и зеленчуци са несъвършениИстинските плодове и зеленчуци са несъвършени
30 Ноем.
Природата не може да създаде нищо идеално, но това в никакъв случай не означава, че вкусовите качества на вид неугледните зеленчуци са по-лоши, дори напротив – истински вкусните зарзавати имат по-несъвършен вид, но пък истински...
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаете истинския кашкавал в магазина
15 Ноем.
Но не на всички продукти, може да сложим етикет истински кашкавал. Ето как да разпознаем истинския кашкавал в магазина - вижте полезни съвети в следващите редове: 1....
Как се разпознава истинското сирене?Как се разпознава истинското сирене?
03 Дек.
Но истинското сирене с неговите естествени млечни киселини може да се нареже дори на съвсем тънки филии с дебелина около 5 мм при това без да се разпадне....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Зеленчуци с къриЗеленчуци с къри
08 Септ.
Оставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня. Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
Зеленчуци в маслоЗеленчуци в масло
07 Март
1
Може да използвате зеленчуци по избор....
Зеленчуци с юфкаЗеленчуци с юфка
19 Юли
Оставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло. Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
Зеленчуци в палачинкиЗеленчуци в палачинки
13 Дек.
За рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания. Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
Зеленчуци в гювечЗеленчуци в гювеч
08 Април
3
Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час. Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
Зеленчуци с дипЗеленчуци с дип
02 Юли
Поднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
Зеленчуци с шункаЗеленчуци с шунка
12 Окт.
Подреждаме зеленчуците в чинии и украсяваме с парченца шунка и магданоз....
Зеленчуци в гювечЗеленчуци в гювеч
08 Април
3
Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час. Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!
22 Юни
Той беше категоричен, че осезаемата разлика в цената също е критерий, по който може да се разпознае едно истинско сирене от имитиращ продукт....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Зеленчуци по селскиЗеленчуци по селски
08 Юни
1
Зеленчуците се измиват старателно, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, тиквичките без да се белят се нарязват на едри парчета....
Зеленчуци на параЗеленчуци на пара
22 Юли
Ако искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....