Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадов кувертюрШоколадов кувертюр
19 Юли
Бележка: Ако нямате какао, можете да използвате за глазурата и черен шоколад, който обаче ще трябва да настържете, преди да затоплите на водна баня....
Торта с шоколадов кувертюрТорта с шоколадов кувертюр
07 Дек.
Кувертюра разтопете на водна баня, добавете горещото мляко и разбийте до получаване на гладка смес. Оставете го за кратко да се охлади и прибавете белтъците. Разбъркайте отдолу нагоре с шпатула....
Мъфини с какаов кувертюр и орехиМъфини с какаов кувертюр и орехи
28 Дек.
Мъфините се пекат в предварително загрята фурна за 25 минути, като по средата на времето се изваждат и върху тях се настъргва от шоколадовия кувертюр, след това се връщат във фурната за останалото време да се допекат....
Мини еклери с шоколадов кувертюрМини еклери с шоколадов кувертюр
28 Окт.
1
Пригответе глазурата като разтопите шоколада с маслото. Може да полеете отгоре или да използвате готварски молив за писане, пълен шоколад. Поднесете вашите мини еклери с шоколадов кувертюр....
Ягодови еклери с кувертюр от бял шоколадЯгодови еклери с кувертюр от бял шоколад
21 Май
Оставете шоколада да изстине и да се втвърди, ако имате търпение да изчакате. При нас това няма шанс да се случи, тъй като изчезват още докато е топъл. Ягодовите еклери с кувертюр от бял шоколад са готови....
Кекс Добрия мъжКекс Добрия мъж
13 Януари
Да ви е сладко!...
Най-добрия пълнозърнест хлябНай-добрия пълнозърнест хляб
08 Януари
Но не бързайте да режете хляба топъл. Изчакайте го да изстине напълно, за да не стане клисав най-добрия пълнозърнест хляб....
Как да разпознаете добре узрелите ябълкиКак да разпознаете добре узрелите ябълки
17 Септ.
Само когато ябълките и крушите са добре узрели, захарта и киселината в тях са в правилно съотношение и са готови за бране. Добре узрялата ябълка се познава на първо място по цвета....
Торта Алказар с бял кувертюрТорта Алказар с бял кувертюр
09 Март
Капнете върху все още нестегналия се бял кувертюр от черния шоколад и с помощта на клечка за зъби оформете цветчета....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да разпознаете хистоплазмозата?Как да разпознаете хистоплазмозата?
09 Февр.
Хистоплазмозата е гъбично заболяване, засягащо по-често хората с отслабена имунната система. Причинява се от гъбичката Histoplasma capsulatum, която често се поселва в белите дробове, но понякога може да се открие и в...
Как да разпознаете жълтеницата?Как да разпознаете жълтеницата?
01 Дек.
Жълтеница е термин, използван за описание на жълтеникавия оттенък на кожата и бялото на окото, дължащи се на рязка промяна на нивата на билирубин. Цветът на кожата и бялото на очите ще варира в зависимост от нивата...
Шоколадов хумус - неочаквано добро попадениеШоколадов хумус - неочаквано добро попадение
28 Април
тахан 4 с.л. вода Начин на приготвяне: Отделете нахута от консервата и го измийте добре. Поставете го в кухненски блендер, като преди това може да го обелите....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....