Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паламуд с оризСипвате 8 чаши вода и прибавяте нарязания на малки парчета паламуд.
Варите на тих огън. Подправяте с черен пипер и оставяте ястието да отлежи за 15-20 минути преди да сервирате....
04 Февр.
Паламуд в маринатаИзваждаме рибата и я оставяме да се охлади.
В стъклени буркани слагаме пласт риба, пласт моркови и лук, добавяме бахар, черен пипер и дафинов лист, слагаме магданоз и пак поставяме паламуд....
25 Септ.
Маринован паламуд с лукНакрая оставате рибата да изстине в бульона и съхранявате в хладилник....
08 Юли
Пържен паламуд в сосОсолете го, след което започнете да го пържите равномерно от всички страни в тенджерка.
Докато рибата се пържи, накълцайте лука. Запържете го в друг съд и добавете пюрето и нарязаните маслини....
18 Окт.
Паламуд в доматен сосПодредете паламуда в подмазнена тава, залейте със соса и пъхнете да се пече за около половин час в загряна на 180 градуса фурна....
02 Септ.
Паламуд с лимонов сокПърво, рибата паламуд се почиства добре.
Нарязва се на парчета, после се поръсва със сол и се маринова с лимонов сок.
Оставя се да отлежи за 1-2 часа в хладилника, покрита с фолио....
17 Септ.
Печен паламуд в хартияПо желание може да украсите готовия печен паламуд в хартия с резенчета домати, магданоз, счукан чесън....
05 Ноем.
Паламуд по градинарскиОставете да поври 30 минути, след което махнете от котлона и изчакайте да изстине. Сервирайте 1 паламуд, полят с лимонов сок, а отстрани наредете от зеленчуците. Гарнирайте с резенчета лимон....
30 Април
Паламуд на скараОставете да стегне маслото в камерата, след което го нарежете на филийки.
В коремите на опечените паламуди се слага по няколко филийки от магданозеното масло....
04 Дек.
6
Паламуд по гръцкиГарантирам за високите ѝ вкусови качества, които ще задоволят изискванията на любителите на паламуда, чийто сезон е късната, хладна есен.
Измиваме паламуда със студена вода....
21 Ноем.
Паламуд на сачНаредете парчетата едно върху друго, завийте ги с фолио за свежо съхранение и оставете да престоят в хладилник поне 2 часа....
07 Април
Паламуд за НикулденОставете маринованата риба да престои 5 минути, след което е готова за консумация.
Паламудът за Никулден е много вкусен....
11 Окт.
Паламуд на скараОставете да стегне маслото в камерата, след което го нарежете на филийки.
В коремите на опечените паламуди се слага по няколко филийки от магданозеното масло....
04 Дек.
6
Паламуд по градинарскиОставете да поври 30 минути, след което махнете от котлона и изчакайте да изстине. Сервирайте 1 паламуд, полят с лимонов сок, а отстрани наредете от зеленчуците. Гарнирайте с резенчета лимон....
30 Април
Пържен паламуд с царевично брашноПаламуда почистваме добре и нарязваме напречно на шайби.
Първо режем перките и главата като запазваме корема цял и чести с остър нож.
Измиваме добре рибата....
12 Септ.
Паламуд с домати и оризИзмийте и почистете рибата. Овкусете с лимон и сол и оставете настрана. Нарежете на едро лука, чесъна и моркова. В дълбок тиган загрейте олио и задушете зеленчуците и орехите.
Като омекне лука прибавете и ориза, заедно...
28 Февр.
Паламуд в марината с виноКипваме и оставяме около 20 минути да се вари на тих огън.
Изваждаме рибата и я оставяме да се охлади.
В предварително приготвени буркани слагаме ред паламуд, който покриваме с ред лук и моркови и подправки....
03 Дек.
Паниран паламуд с царевично брашноИзвадете пържената риба върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
Панираният паламуд с царевично брашно е много вкусен....
14 Януари
Пържен паламуд с царевично брашноГотовият Пържен паламуд с царевично брашно е идеално бирено мезе!
....
07 Дек.