Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се предпазим от преяждане и напълняване по ВеликденЗа да си спестите всичко това, вижте в галерията ни как да се предпазите от преяждане, което ви е почти гарантирано по време на Великденските празници.
page1....
28 Април
Отвара след преяжданеОставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата.
Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон.
Отварата се пие през целия ден....
27 Януари
Пилешки крилца за преяжданеМного вкусни пилешки крилца, от които действително се преяжда!
Пилешките крилца за преяждане са готови....
01 Август
Бърз детокс преди голямото коледно похапванеТъй като наближава моментът на коледните и новогодишните празници, които се свързват със засядането пред масата на тежки месни ястия, е добре да се замислим какво да предприемем преди или след като свършат празниците....
19 Дек.
Кои са храните, които да избягваме след коледното преяжданеПравилна диета след коледни преяждания
Какво би било по-добре да предпочетете тогава в към момента?...
02 Януари
Коледно дънерчеОставете да се охлади напълно.
Готовия блат развийте и намажете с течен шоколад. Отрежете си под ъгъл две парчета от сладкото руло.
Поставете ги по диагонал на по-голямото парче.
Намажете с шоколад....
12 Дек.
4
Коледно филеЗалива се с бирата и се долива вода, за да се покрие. Оставя се да ври покрито на много тих огън 4-5 часа.
Месото се охлажда, притиска се между 2 чинии, като върху втората се поставя тежест....
20 Януари
Коледно кексчеСлед това се изваждат с помощта на ръкавици и се обръщат върху чинии. Готовите кексчета могат да се намажат с мед или да се украсят допълнително....
30 Ноем.
Коледно пънчеКрем: шоколадът за крема се разтапя на водна баня. Към него прибавете млякото и жълтъците. Загрейте леко сместа, докато се посгъсти. Оставете да се охлади.
Разбийте маслото със захарта на пухкав крем....
25 Дек.
Коледно печеноШолът се измива със студена вода, подсушава се и се шпикова с чесъна, парченца сланина и парченца моркови.
Поръсва се със сол и черен пипер. Месото се връзва с плътен конец и се увива в алуминиево фолио....
25 Дек.
Коледно задушеноПокрийте плътно съда и сложете да се изпече в загрята на 160 градуса фурна за около 90 минути.
Когато ястието омекне сложете сините сливи и кайсиите. След около 20-тина минути е готово....
25 Дек.
Коледно филеЗалива се с бирата и се долива вода, за да се покрие. Оставя се да ври покрито на много тих огън 4-5 часа.
Месото се охлажда, притиска се между 2 чинии, като върху втората се поставя тежест....
20 Януари
Да се предпазим от стресаСтресът ни съпътства навсякъде. Най-податливи към неговото въздействие са предимно по-емоционалните и чувствителни хора. Той се проявява в наличие на силно нервно напрежение, което може да се дължи на много фактори. При всички...
09 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Американците са шампионите по преяждане на КоледаТрето място по коледно преяждане се заема от Франция, където около Рождество се хапват 3217 калории....
17 Дек.
Печено коледно пилеЧушките се измиват и почистват и също се нарязват на едро. Слагат се в тава. Овкусяват се със сол и черен пипер. Добавя се малко вода. Пекат се до готовност. Сервира се част от печеното коледно пиле с печените зеленчуци....
25 Дек.
Коледно шоколадово пънчеОставяме да се охлади, като декорираме отгоре пожелание с фондан или с клечка оформяме вдлъбнатини на дърво. Да ви е сладко....
12 Дек.
Сладкиш Коледно опиянениеПоставете сладкиша на хладно място и след 2-3 часа можете да сервирате.
Невероятно вкусен, ароматен и сочен сладкиш за Коледа!...
15 Ноем.
Бяло коледно пънчеОще докато е топъл, блатът се завива на руло с помощта на леко влажна кърпа и се оставя по този начин да изстине....
03 Януари
Ароматно коледно рулоНакисваме плодовете в топла вода със захар.
Разбиваме маслото захарта, яйцата и солта много добре, след което добавяме брашното, изварата, бакпулверът и плодовете.
Омесваме добре тестото и го разточваме на среден правоъгълник...
28 Януари
Коледно-канелено СаблеОставят се да засъхнат и отново се намазват с яйцето.
Пече се на 165 градуса за около 15-20 минути или до хубав златист цвят, отдолу бисквитката трябва да е добре изпечена.
Коледно-канеленото Сабле е готово....
07 Май
Коледно бисквитено рулоБисквитените трохи се объркват със захарта, какаото, водата и се замесва тесто.
Тестото се дели на топки, които се разточват на найлон....
23 Дек.
1