Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Боров МедТогава се прецежда, сипва се захарта и продължава да се вари, докато се сгъсти.
Прибавя се лимонената киселина преди да се отстрани от огъня.
Налива се в подходящи бурканчета и се затварят....
08 Февр.
23
Боров МедТогава се прецежда, сипва се захарта и продължава да се вари, докато се сгъсти.
Прибавя се лимонената киселина преди да се отстрани от огъня.
Налива се в подходящи бурканчета и се затварят....
08 Февр.
23
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Лесен боров медПрецедете, сипете захарта и продължете да варите, докато медът се сгъсти.
Разпределете в бурканчета.
Лесният боров мед е готов....
20 Февр.
1
Домашен боров медЗа по-дълго съхранение разлейте боровия мед в бурканчета, затворете с капачки и заварете за около 5 мин....
27 Февр.
6
Бисквитена торта Мечо с борови връхчета и боров медВ касерола смесвам млякото, боровия мед и боровите връхчета и оставям да се загрее като разбърквам от време на време.
Изключвам котлона, похлупвам и оставям да се запари....
21 Февр.
Боров мел (Мед от борови връхчета)По тях е полепнал пчелен прашец, който е полезен и е чудесна добавка към боровия сироп.
Поставяме връхчетата в емайлиран съд и ги заливаме със студена вода....
25 Юни
Как се прави боров мед?За да си направите достатъчно количество боров мед, то ви трябва около една пълна чанта с борови връхчета. Друго средство за направата на боров мед са боровите шишарки, които се берат през юни и юли....
14 Май
Защо да си направим агнешка кайма?Прочетете също кои са подходящите подправки за агнешко и как да си направите вкусно агнешко с ориз....
30 Юли
Защо да си направим застраховка животМного хора в България не искат да си направят застраховка живот. За това пишем и този съвет - ще ви разкажем за три причини, поради които си струва да си направите застраховка живот....
14 Дек.
Как да направим ментов мед?Лечебните качества на меда идва от съответното растение, от което е направен.
Най-известните видове мед са боров, ментов, акациев и манов мед....
04 Септ.
Защо хлябът с квас е полезен и как да си го направим у домаКакто вече казахме, в хляба се съдържат полезни микроорганизми и бактерии, сред които – много пробиотични такива....
11 Август
Само узрелият мед е полезенДобре узрелият мед наистина лекува, а в този, който пчеларите са избързали да извадят от кошера, не са извършени всички ферметационни процеси. В качествения мед влагата е не повече от 21 процента.
Неузрелият мед започва...
28 Февр.
Да си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусенПървото, което е добре да направите при приготвянето на хляба, е изборът на брашно. Едно от най-хубавите е спелта. Това е древен сорт пшеница. Тя е по-ранна от лимеца и се отличава с ниско съдържание на глутен....
11 Март
Полезен сладоледОбелваме бананите и авокадото. Поставяме ги в блендер.
Добавяме и ядките и пасираме.
Прибираме във фризера за 4-5 часа, като по желание от време на време разбъркваме за по-гладка консистенция....
09 Юли
Полезен тараторНакиснете слънчогледа за 4-5 часа във вода и изплакнете добре. Смелете в кухненски робот с приблизително същото количество чиста вода, докато се получи гладна смес.
Пригответе всички останали продукти за класически таратор...
20 Февр.
1
Полезна енергийна напитка с кафе и медПрясното мляко се смесва с кафето и се разбърква.
Сместа се излива в блендер и се добавят медът, канелата, малините и какаото на прах.
Всичко се разбива до пяна. Оставя се в хладилника за 10 минути и се консумира....
02 Януари