Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Домашен Нектар от ВишниМоже да направите нектара на два пъти, ако нямате толкова голям съд, за да побере наведнъж 10-те кг вишни.
Измийте добре плодовете със студена вода. Сложете ги в съд за варене. Залейте ги с вода....
03 Април
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Домашен нектар от манго, ягоди и бананМоже да разреждате нектара и с по-малко вода, за да е по-гъст или обратното с повече, за да е по-рядък.
Захарта също регулирайте на вкус.
Налейте домашния нектар в чашки и сервирайте с лед....
07 Август
Нектар с прасковиСипете в бутилки и съхранявайте нектара в хладилник, където може да запази годността си до няколко дни....
28 Август
Как да си направим нектар и сиропНяма нищо по-вкусно от домашно приготвените сокове и нектари. Тях можем да си приготвим по наш вкус – с повече или по-малко захар, да ги направим гъсти или по-редки....
14 Август
Нектар от джанкиПолучената смес загряваме заедно с индришето и захарта до кипване и веднага наливаме в шишета, затваряме и обръщаме с капачките надолу, докато нектарът изстине.
Нектарът от джанки е готов....
10 Март
1
Нектар от прасковиПо желание може да прецедите плодовото пюре през сито, ако искате нектарът да е възможно най-фин.
Разбъркайте прасковената смес със захарта и водата, докато захарта напълно се разтопи....
26 Август
1
Нектар от сливиПодредете бутилките с домашен нектар в дълбока тенджера, долейте вода да ги покрие и сложете да се стерилизират за 20-тина минути, след като водата заври....
27 Дек.
Нектар от кайсииГорещият нектар се разпределя в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на хладно....
26 Окт.
Нектар от дюлиАко желаете, можете да прецедите получения нектар през едра цедка.
Към нектара от дюли добавете мед и поднесете в стъклени чаши....
25 Окт.
Нектар от крушиЧашите, в които ще се предложи напитката, могат да се украсят според фантазията на домакина....
25 Окт.
1
Нектар от джанкиЗалейте добре узрелите джанки с вода, колкото да ги покрие, сложете ги на огъня да кипнат, след което ги претрийте през гевгир, за да отделите костилките и ципите, и получения нектар смесете със захар (на 1 л нектар добавете...
31 Май
Нектар от бъзСлед това пасирайте, добавете захарта и отново оставете да заврят. Налейте нектара в затоплени бутилки и ги вържете....
10 Ноем.
2
Нектар от гроздеПо-лесен варинат за нектар от грозде е да пасирате гроздето, добре да прецедите и да го кипнете с малко захар и лимонов сок....
02 Окт.