Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Калмари с оризКалмари с ориз
17 Август
Щом заври, добавете почистените калмари. Варете около 40 минути. Вземете 3 ч.ч. от бульона /ако е изврял, добавете още/, сложете го да заври отново и прибавете калмарите, ориза, магданоз, пипер и сол....
Калмари с маслиниКалмари с маслини
02 Юни
Когато заври намалете огъня и отново оставете да къкри, без да покривате още 15 минути или докато се сгъсти. Добавете калмарите, маслините и половината от босилека. Гответе още 3 минути, за да омекнат скаридите....
Калмари с макарониКалмари с макарони
07 Окт.
1
Отгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите. Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути....
Калмари с лукКалмари с лук
27 Юли
Измиваме калмарите и нарязваме на кръгове с дебелина приблизително 1 см. Слагаме да се сварят в подсолена вода, докато напълно омекнат....
Калмари в маслоКалмари в масло
27 Дек.
1
Калмара почиствам, измивам и нарязвам на парчета (кубчета) заедно с пипалата. В тиган разтопявам маслото, прибавям калмара и захлупвам с капак да се задуши....
Калмари с картофиКалмари с картофи
27 Май
Ако искате яхнията да е по-водниста, сипете повече вода. Варете на бавен огън около 20 минути. Калмарите с картофи са много вкусни....
Калмари с портокалКалмари с портокал
22 Май
Покривате и оставяте в хладилник да престои. Прецедете калмарите, но запазете маринатата. Пържите калмарите, докато станат меки и златисти. Изваждате ги от тигана и вътре слагате маринатата, докато заври....
Калмари с макарониКалмари с макарони
07 Окт.
1
Отгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите. Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути....
Пържени калмари с маринараПържени калмари с маринара
29 Юни
1
Изваете калмарите и оваляйте в брашното. При нужда смесете още брашно. Пържим калмарите в сгорещено олио. Като ги извадите, оставете върху хартия да се отцеди мазнината. В друг тиган затоплете олио....
Задушени калмари с лукЗадушени калмари с лук
06 Февр.
Нарежете калмарите и ги запържете в масло за 4 – 5 минути. Прибавете накълцания лук и също го запържете до златисто. Налейте 1 ч.ч. вода и сложете подправките. Оставете ястието да къкри още 25 минути на тих огън....
Калмари с червено виноКалмари с червено вино
16 Февр.
Почиствате калмарите и ги нарязвате. Заливате с зехтин и прибавяте нарязаните лук, моркови и чесъна. Наливате 1/2 чаша вода и задушавате за около 10 минути. Сипвате брашното и доматеното пюре....
Пълнени калмари с каймаПълнени калмари с кайма
18 Окт.
Връщаме обратно пълнените калмари и задушаваме на тих огън около 10 минути. Малко преди да свалим от котлона овкусяваме с пресования чесън....
Калмари в доматен сосКалмари в доматен сос
05 Август
Калмарите се нарязват на кръгове и се запържват със ситно нарязаните лук и чесън. След около 4 минути се добавят и доматите, маслините и всичко се задушава на тих огън за около 10-тина минути....
Панирани калмари с пармезанПанирани калмари с пармезан
18 Май
Прибавете сол и пипер на вкус и напълнете калмарите със сместа. Плънката трябва да е на половина. Затворете калмарите с клечки за зъби, за да не изтече сместа....
Калмари с лека панировкаКалмари с лека панировка
09 Дек.
2
Калмарите се потапят в размитото нишесте, а после в царевичното брашно. Пържат се на маслена баня за около 10 минути или докато изплуват. Може да се наръсят с копър и лимонов сок по желание....
Хрупкави калмари с каперсиХрупкави калмари с каперси
27 Август
Нарежете калмарите на кръгове. Поръсете брашното със сол и черен пипер и го сипете в плик. Добавете каперсите и разбъркайте, добавете калмарите и ги оваляйте добре....