Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Калмари с оризЩом заври, добавете почистените калмари. Варете около 40 минути.
Вземете 3 ч.ч. от бульона /ако е изврял, добавете още/, сложете го да заври отново и прибавете калмарите, ориза, магданоз, пипер и сол....
17 Август
Калмари с маслиниКогато заври намалете огъня и отново оставете да къкри, без да покривате още 15 минути или докато се сгъсти. Добавете калмарите, маслините и половината от босилека. Гответе още 3 минути, за да омекнат скаридите....
02 Юни
Калмари с макарониОтгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите.
Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути....
07 Окт.
1
Калмари с лукИзмиваме калмарите и нарязваме на кръгове с дебелина приблизително 1 см. Слагаме да се сварят в подсолена вода, докато напълно омекнат....
27 Юли
Калмари в маслоКалмара почиствам, измивам и нарязвам на парчета (кубчета) заедно с пипалата.
В тиган разтопявам маслото, прибавям калмара и захлупвам с капак да се задуши....
27 Дек.
1
Калмари с картофиАко искате яхнията да е по-водниста, сипете повече вода. Варете на бавен огън около 20 минути.
Калмарите с картофи са много вкусни....
27 Май
Калмари с портокалПокривате и оставяте в хладилник да престои.
Прецедете калмарите, но запазете маринатата. Пържите калмарите, докато станат меки и златисти. Изваждате ги от тигана и вътре слагате маринатата, докато заври....
22 Май
Калмари с макарониОтгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите.
Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути....
07 Окт.
1
Пържени калмари с маринараИзваете калмарите и оваляйте в брашното. При нужда смесете още брашно. Пържим калмарите в сгорещено олио. Като ги извадите, оставете върху хартия да се отцеди мазнината.
В друг тиган затоплете олио....
29 Юни
1
Задушени калмари с лукНарежете калмарите и ги запържете в масло за 4 – 5 минути.
Прибавете накълцания лук и също го запържете до златисто. Налейте 1 ч.ч. вода и сложете подправките.
Оставете ястието да къкри още 25 минути на тих огън....
06 Февр.
Калмари с червено виноПочиствате калмарите и ги нарязвате. Заливате с зехтин и прибавяте нарязаните лук, моркови и чесъна. Наливате 1/2 чаша вода и задушавате за около 10 минути.
Сипвате брашното и доматеното пюре....
16 Февр.
Пълнени калмари с каймаВръщаме обратно пълнените калмари и задушаваме на тих огън около 10 минути. Малко преди да свалим от котлона овкусяваме с пресования чесън....
18 Окт.
Калмари в доматен сосКалмарите се нарязват на кръгове и се запържват със ситно нарязаните лук и чесън.
След около 4 минути се добавят и доматите, маслините и всичко се задушава на тих огън за около 10-тина минути....
05 Август
Панирани калмари с пармезанПрибавете сол и пипер на вкус и напълнете калмарите със сместа. Плънката трябва да е на половина. Затворете калмарите с клечки за зъби, за да не изтече сместа....
18 Май
Калмари с лека панировкаКалмарите се потапят в размитото нишесте, а после в царевичното брашно.
Пържат се на маслена баня за около 10 минути или докато изплуват. Може да се наръсят с копър и лимонов сок по желание....
09 Дек.
2
Хрупкави калмари с каперсиНарежете калмарите на кръгове. Поръсете брашното със сол и черен пипер и го сипете в плик.
Добавете каперсите и разбъркайте, добавете калмарите и ги оваляйте добре....
27 Август