Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да направим печената тиква неустоимаКак да направим печената тиква неустоима
28 Окт.
В тази статия ще изследваме изкуството да направим печената тиква неустоима, независимо дали сте опитен готвач или новак в кухнята....
Тиква с млякоТиква с мляко
15 Февр.
Тиквата с мляко е готова....
Тиква в бурканиТиква в буркани
02 Юни
Измитата, обелена и изчистена от семките тиква се реже на парченца като локум, поръсва се със захар според това, колко е сладка тиквата. Престоява една нощ, за да омекне....
Тиква с доматиТиква с домати
16 Май
Тиквата и доматите се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно. В тенджера се слага първо лукът и чесънът. После се добавят доматите, тиквата и печената чушка. Варят се на среден огън, докато пуснат сок....
Тиква с кестениТиква с кестени
03 Окт.
Оставете сместа да изстине. Нарежете тиквата на парченца и я задушете до омекване със съвсем малко вода и щипка сол. Обелете парчетата и пасирайте. Смесете тиквеното и кестеновото пюре....
Тиква с булгурТиква с булгур
23 Окт.
Обелете тиквата, нарежете я на кубчета с големина 3-4 сантиметри. Осолете кубчетата, залейте с вода и кипнете. Към врящата тиква се добавя булгурът. Оставете ястието да къкри на тих огън до омекване....
Тиква с бисквитиТиква с бисквити
12 Януари
Тиквата се реже на кубчета и се слага в тенджера, добавя се захарта и се захлупва с капака. Така се оставя за една нощ. На следващия ден се слага вода в тенджерата и се оставя тиквата да заври до готовност....
Тиква с медТиква с мед
05 Януари
Срежете тиквата на две и почистете семките. Обелете кората ѝ и я нарежете на парченца. Запържете парчетата тиква в маслото....
Тиква с чушкиТиква с чушки
09 Януари
Пече се около 60 мин., или докато тиквата леко запече, като се обръщат зеленчуците и се изпекат равномерно. Оставя се да се охлади около 5 мин., след което се поднася с препечен хляб....
Тиква с виноТиква с вино
15 Януари
Тиквата се подрежда в чиния за сервиране и се добавят лукът, солта и черният пипер. Поръсва се с натрошените бисквити и розмарина за украса....
Тиква с месоТиква с месо
13 Ноем.
1
Почистете тиквата, изрежете й капаче и я издълбайте от семките. Осолете тиквата отвътре и след 1 час я изплакнете....
Тиква в бурканиТиква в буркани
02 Юни
Измитата, обелена и изчистена от семките тиква се реже на парченца като локум, поръсва се със захар според това, колко е сладка тиквата. Престоява една нощ, за да омекне....
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Супа от патешки фенерСупа от патешки фенер
23 Март
1
Сложете патешкия фенер да се вари в 2 л вода. След това прецедете бульона и отделете месото. Сложете отново бульона и месото да се варят, като добавите почистените и нарязани зеленчуци....