Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Яйчен пуншЯйчен пунш
17 Април
1
Разбъркайте и ги оставете на бавен огън без да завират, докато не се сгъсти достатъчно, за да може да покрие гърба на лъжицата. Яйченият пунш може да се сервира охладен или топъл в зависимост от вашия вкус....
Яйчен пуншЯйчен пунш
18 Юли
Махнете от котлона и оставете леко да се охлади и добавете 2/3 от разбитите белтъци, смесвайки внимателно. Разсипете яйчения пунш в подходящи чаши и гарнирайте с останалата част от белтъците....
Егног - Яйчен пуншЕгног - Яйчен пунш
17 Ноем.
Щом сместа на котлона започне да завира, отдръпнете от котлона и започнете да добавяте бавно разбитата яйчена смес. На финала подправете с ванилията и канелата....
Безалкохолен яйчен пуншБезалкохолен яйчен пунш
04 Май
Настъргваме индийско орехче в последния момент и поднасяме чудния безалкохолен яйчен пунш....
Френски яйчен пуншФренски яйчен пунш
17 Август
Сваля се от котлона и в продължение на 10 минути се бърка, за да се охлади по-бързо. Добавя се конякът, сместа се разпределя в чаши и се сервира гореща....
Яйчен пунш с ромЯйчен пунш с ром
26 Януари
Изсипете в подходящ съд и сложете на тих огън да се посгъсти, като го бъркате регулярно. След като пуншът започне да залепва по лъжицата, е готов за сваляне от котлона....
Яйчен пунш с шардонеЯйчен пунш с шардоне
09 Януари
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг с 2/3 от захарта и ванилията, жълтъците разбиваме с останалата захар. Варим виното за 15 мин. с канелата и анасона, след което прибавяме жълтъците към...
Яйчен пунш с уискиЯйчен пунш с уиски
30 Дек.
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме до бяло жълтъците със захарта. Добавяме уискито, като непрекъснато бъркаме. Оставяме в хладилника и междувременно разбиваме белтъците на сняг. Постепенно към тях добавяме...
Яйчен чай – пуншЯйчен чай – пунш
25 Февр.
Прецедете отварата след 5 минути и я оставете да изстине. Разбийте жълтъците със захарта на пяна и ги смесете с чаената отвара. По желание добавете малко ром в питието и го сервирайте в чашки за пунш....
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Как да приготвим перфектен яйчен кремКак да приготвим перфектен яйчен крем
10 Юли
Можете да направите изстиналия крем по-лек на вкус, ако добавите в него разбита сметана, но не повече от една трета от обема на самия крем....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....