Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Яйчен пуншРазбъркайте и ги оставете на бавен огън без да завират, докато не се сгъсти достатъчно, за да може да покрие гърба на лъжицата.
Яйченият пунш може да се сервира охладен или топъл в зависимост от вашия вкус....
17 Април
1
Яйчен пуншМахнете от котлона и оставете леко да се охлади и добавете 2/3 от разбитите белтъци, смесвайки внимателно.
Разсипете яйчения пунш в подходящи чаши и гарнирайте с останалата част от белтъците....
18 Юли
Егног - Яйчен пуншЩом сместа на котлона започне да завира, отдръпнете от котлона и започнете да добавяте бавно разбитата яйчена смес.
На финала подправете с ванилията и канелата....
17 Ноем.
Безалкохолен яйчен пуншНастъргваме индийско орехче в последния момент и поднасяме чудния безалкохолен яйчен пунш....
04 Май
Френски яйчен пуншСваля се от котлона и в продължение на 10 минути се бърка, за да се охлади по-бързо. Добавя се конякът, сместа се разпределя в чаши и се сервира гореща....
17 Август
Яйчен пунш с ромИзсипете в подходящ съд и сложете на тих огън да се посгъсти, като го бъркате регулярно.
След като пуншът започне да залепва по лъжицата, е готов за сваляне от котлона....
26 Януари
Яйчен пунш с шардонеРазделяме белтъците от жълтъците.
Разбиваме белтъците на сняг с 2/3 от захарта и ванилията, жълтъците разбиваме с останалата захар.
Варим виното за 15 мин. с канелата и анасона, след което прибавяме жълтъците към...
09 Януари
Яйчен пунш с уискиОтделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме до бяло жълтъците със захарта.
Добавяме уискито, като непрекъснато бъркаме.
Оставяме в хладилника и междувременно разбиваме белтъците на сняг. Постепенно към тях добавяме...
30 Дек.
Яйчен чай – пуншПрецедете отварата след 5 минути и я оставете да изстине.
Разбийте жълтъците със захарта на пяна и ги смесете с чаената отвара. По желание добавете малко ром в питието и го сервирайте в чашки за пунш....
25 Февр.
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Как да приготвим перфектен яйчен кремМожете да направите изстиналия крем по-лек на вкус, ако добавите в него разбита сметана, но не повече от една трета от обема на самия крем....
10 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2