Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Катми с шоколадКатми с шоколад
16 Януари
Разбъркайте отново – сместа трябва да бъде с консистенцията на боза. Оставете да престои един-два часа. Изпечете катмите на слаб огън, като тиганът предварително се намазва с масло....
Катми с квасКатми с квас
26 Юни
Може да добавите домашно сладко по избор, домашен течен шоколад или друга плънка за палачинки по желание, и да хапнете готовите катми с квас за закуска. Източник: Цвети Стоянова - Кулинарна мрежа...
Катми с ябълкиКатми с ябълки
19 Февр.
Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка. Разпределяме я върху запържената страна на катмата, увиваме и запържваме от другата страна....
Катми с маяКатми с мая
01 Юни
Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....
Катми с кашкавалКатми с кашкавал
30 Май
2
Оставям да втаса настрани за 30 мин. Нагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите. С черпак си изсипвам на 3 места в тигана....
Катми с гъбиКатми с гъби
17 Юли
Върху всяка катма разпределяме от плънката, добавяме бучка масло и завиваме на руло. Редим катмите в тавичка и ги запичаме за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Катми с бананиКатми с банани
28 Май
Да ви е сладко!...
Катми с лимонадаКатми с лимонада
26 Септ.
Трябва да получим гъста каша. Оставяме на топло да се образуват шупли, което значи че е готова за печене. На сач печем, като на няколко изпичания мажем с малко масло....
Катми с маслоКатми с масло
03 Февр.
1
Всички съставки ги смесвам и оставям да втаса около 1 час. Разбърквам и след 15-20 минути започвам да ги пека на сгорещен сач намазан с мас....
Катми с млякоКатми с мляко
29 Юли
Оставете катмите да изстинат и ги залейте с горещото мляко. След като набъбнат добре ги нарежете и поднесете....
Катми с маяКатми с мая
01 Юни
Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....
Катми с ябълкиКатми с ябълки
19 Февр.
Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка. Разпределяме я върху запържената страна на катмата, увиваме и запържваме от другата страна....
Катми с прясно млякоКатми с прясно мляко
17 Април
Сервирайте катмите с подходящо сладко. Катмите с прясно мляко са много вкусни....
Катми с кисело млякоКатми с кисело мляко
05 Дек.
4
Поднесете катмите с кисело мляко със сладка или солена плънка. По желание намазвайте още топло изпечените катмички с бучка масло. Катмите с кисело мляко са готови....
Пухкави катми с грисПухкави катми с грис
22 Юли
Сипвайте части в намазнен тиган и изпечете катмите. Температурата на котлона не трябва да е прекалено силна. Печете пухкавите катми с грис само от едната страна, докато не виждате бели петна по нея, после обърнете....
Сладки катми с медСладки катми с мед
03 Август
Ако има нужда от още брашно добавяме, така че да получим гъста каша. Оставяме да втаса на топло място за около 30 минути в дълбок съд докато удвои обема си. Печем на сач или в тиган, мажем всяка катма с масло....