Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Катми с шоколадРазбъркайте отново – сместа трябва да бъде с консистенцията на боза. Оставете да престои един-два часа.
Изпечете катмите на слаб огън, като тиганът предварително се намазва с масло....
16 Януари
Катми с квасМоже да добавите домашно сладко по избор, домашен течен шоколад или друга плънка за палачинки по желание, и да хапнете готовите катми с квас за закуска.
Източник: Цвети Стоянова - Кулинарна мрежа...
26 Юни
Катми с ябълкиПриготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка. Разпределяме я върху запържената страна на катмата, увиваме и запържваме от другата страна....
19 Февр.
Катми с маяТрябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....
01 Юни
Катми с кашкавалОставям да втаса настрани за 30 мин.
Нагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите.
С черпак си изсипвам на 3 места в тигана....
30 Май
2
Катми с гъбиВърху всяка катма разпределяме от плънката, добавяме бучка масло и завиваме на руло.
Редим катмите в тавичка и ги запичаме за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
17 Юли
Катми с лимонадаТрябва да получим гъста каша.
Оставяме на топло да се образуват шупли, което значи че е готова за печене. На сач печем, като на няколко изпичания мажем с малко масло....
26 Септ.
Катми с маслоВсички съставки ги смесвам и оставям да втаса около 1 час.
Разбърквам и след 15-20 минути започвам да ги пека на сгорещен сач намазан с мас....
03 Февр.
1
Катми с млякоОставете катмите да изстинат и ги залейте с горещото мляко. След като набъбнат добре ги нарежете и поднесете....
29 Юли
Катми с маяТрябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....
01 Юни
Катми с ябълкиПриготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка. Разпределяме я върху запържената страна на катмата, увиваме и запържваме от другата страна....
19 Февр.
Катми с прясно млякоСервирайте катмите с подходящо сладко.
Катмите с прясно мляко са много вкусни....
17 Април
Катми с кисело млякоПоднесете катмите с кисело мляко със сладка или солена плънка.
По желание намазвайте още топло изпечените катмички с бучка масло.
Катмите с кисело мляко са готови....
05 Дек.
4
Пухкави катми с грисСипвайте части в намазнен тиган и изпечете катмите.
Температурата на котлона не трябва да е прекалено силна.
Печете пухкавите катми с грис само от едната страна, докато не виждате бели петна по нея, после обърнете....
22 Юли
Сладки катми с медАко има нужда от още брашно добавяме, така че да получим гъста каша. Оставяме да втаса на топло място за около 30 минути в дълбок съд докато удвои обема си.
Печем на сач или в тиган, мажем всяка катма с масло....
03 Август