Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Песто Росо (Червено песто)Песто Росо (Червено песто)
18 Януари
Започнете да разбивате, докато започне да става гладко. След това добавете подправките, малко лимонов сок (може и без, за да не стане прекалено кисело), настъргания кашкавал и малко орехи по желание....
Червено пестоЧервено песто
04 Юли
Пестото се подправя със сол и лют червен пипер на вкус и всичко се разбива с блендера. Червеното песто може да се прехвърли в бурканче и да се съхранява в хладилник до пет-шест дни....
Спагети с червено пестоСпагети с червено песто
10 Май
В момента, когато започне кашкавалът да се разтапя и да се деформират парчетата му, се залива сосът върху всяка порция от спагетите....
Да си приготвим класическа червена аджикаДа си приготвим класическа червена аджика
17 Окт.
Класическата аджика е червена и люта, защото съдържа люти червени чушки, чесън, орехи, сол и подправки....
Песто с авокадоПесто с авокадо
18 Април
Накрая овкусете пестото със сол и черен пипер. Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
Песто с маслиниПесто с маслини
03 Юли
1
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа. Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
Песто с руколаПесто с рукола
27 Ноем.
1
Накрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан. Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
Песто с бадемиПесто с бадеми
30 Юни
По желание може да увеличите дозата на мента и розмарин, ще се увеличи и ароматът. Полученото песто е подходящо да се използва при спагети и салати....
Песто с магданозПесто с магданоз
13 Април
2
Може да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
Песто с маслиниПесто с маслини
03 Юли
1
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа. Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
Песто с руколаПесто с рукола
27 Ноем.
1
Накрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан. Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
Магданозено песто с орехиМагданозено песто с орехи
28 Май
Щом започнат да отпускат аромата, си махнете от котлона и ги оставете да се охладят. Измийте магданоза, отцедете го добре и подсушете....
Песто с ленено семеПесто с ленено семе
31 Август
Жълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
Икономично песто с босилекИкономично песто с босилек
21 Август
Сервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка. Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
Магданозено песто с маслиниМагданозено песто с маслини
06 Март
Може да се добави повече лимон и чесън, въпрос на вкус....
Песто с тиквени семкиПесто с тиквени семки
12 Април
1
Полученото песто прехвърлете в купички и съхранявайте в хладилник....