Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Песто Росо (Червено песто)Започнете да разбивате, докато започне да става гладко.
След това добавете подправките, малко лимонов сок (може и без, за да не стане прекалено кисело), настъргания кашкавал и малко орехи по желание....
18 Януари
Червено пестоПестото се подправя със сол и лют червен пипер на вкус и всичко се разбива с блендера.
Червеното песто може да се прехвърли в бурканче и да се съхранява в хладилник до пет-шест дни....
04 Юли
Спагети с червено пестоВ момента, когато започне кашкавалът да се разтапя и да се деформират парчетата му, се залива сосът върху всяка порция от спагетите....
10 Май
Да си приготвим класическа червена аджикаКласическата аджика е червена и люта, защото съдържа люти червени чушки, чесън, орехи, сол и подправки....
17 Окт.
Песто с авокадоНакрая овкусете пестото със сол и черен пипер.
Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
18 Април
Песто с маслиниСложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с бадемиПо желание може да увеличите дозата на мента и розмарин, ще се увеличи и ароматът. Полученото песто е подходящо да се използва при спагети и салати....
30 Юни
Песто с магданозМоже да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
13 Април
2
Песто с маслиниСложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Магданозено песто с орехиЩом започнат да отпускат аромата, си махнете от котлона и ги оставете да се охладят.
Измийте магданоза, отцедете го добре и подсушете....
28 Май
Песто с ленено семеЖълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
31 Август
Икономично песто с босилекСервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.
Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
21 Август