Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Компот с хинапКомпот с хинап
27 Септ.
Напълнете буркани, но без да ги препълвате. Във всеки буркан сложете по 1-2 с.л. захар, но не повече, защото ще стане прекалено сладко. Пъхнете по стръкче индрише и залейте с вода догоре....
Компот в микровълноваКомпот в микровълнова
20 Септ.
Компотът се поднася топъл или студен....
Бабиният компот с индришеБабиният компот с индрише
03 Август
Извадете компотите и ги обърнете с капачките надолу, оставете да се охладят така. Съхранявайте ги в тъмно и хладно място. Бабиният компот с индрише е готов....
Компот от вишнапКомпот от вишнап
01 Май
Плодчетата за компота се измиват със студена вода и се почистват от дръжките (запазете дръжките и ги изсушете - от тях може да се правите чай при камъни в бъбреците)....
Компот от дюлиКомпот от дюли
27 Ноем.
5
Извадете готовите компоти и ги обърнете с капачките надолу....
Компот от скорушаКомпот от скоруша
11 Юни
След като изстине, компотът се прибира на тъмно и хладно място. Така приготвени компот от скоруша е много полезен. Зимата може да се пие като сироп против кашлица, при простуда и хрема....
Компот от пъпешКомпот от пъпеш
28 Окт.
2
В компота не се налива вода, защото бурканите ще експлодират. Самият пъпеш си пуска сок....
Компот от джанкиКомпот от джанки
11 Август
Готовия компот се охлажда леко, добавя се мед, разбърква се, да се стопи, и след това се оставя да изстине напълно. Добре охладен - поднасям в чаши!...
Компот от дренкиКомпот от дренки
28 Август
1
По желание за повече аромат във всеки компот от дренки може да се сложи по листенце индрише....
Компот от смокиниКомпот от смокини
01 Септ.
8
Изваждаме бурканите компот и обръщаме с капачката надолу до пълното изстиване на компота от смокини....
Компот от къпиниКомпот от къпини
07 Февр.
Заливаме ги с вода и след като тя заври, изчакваме около 15 минути, за да се стерилизират бурканите. След което ги изваждаме и ги обръщаме с капачката надолу, докато изстинат....
Компот от кивиКомпот от киви
15 Януари
Вода в съда трябва да покрива бурканите....
Компот от касисКомпот от касис
22 Януари
1
Разпределяме касиса в компотени буркани 800 мл, добавяме на буркан по 5 супени лъжици захар, допълваме с вода и запечатваме. Бурканите се стерилизират 10 минути....
Компот от плодовеКомпот от плодове
04 Април
Този богат на витамини компот се консумира с ръжен хляб или с гарнитура от сварен ориз...
Компот от ДиняКомпот от Диня
17 Юли
Водатата трябва да е 100 мл, защото самата диня си пуска сок - иначе бурканите ще експлодират. След което бурканите се обръщат с капачката надолу и се оставят така 72 часа да може захарта и всичко да се смеси....