Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Малко по-здравословни скаличкиОформете скалички с желаната от вас големина и ги подредете в съд, който е покрит с хартия за печене, за да не залепват.
Залейте оформените скалички с шоколада и поръсете с кокосовите стърготини....
02 Август
Малко по-здравословен сладък саламИ в двата случая трябва хубаво да притиснете тестото за да стане плътно и да няма шупли....
16 Август
4
Здравословна и лесна супаСваряваме в горещата подсолена вода, нарязаните едро картофи, карфиол и моркови.
Прецеждаме бульона в купа, останалата част се пасира на пюре, като се добавя горещо прясно мляко и маслото. Разрежда се с бульона до желаната...
20 Ноем.
4
Здравословна и засищаща закускаПолейте със зехтин и сервирайте веднага вкусните брускети, които са наистина здравословна и засищаща закуска....
04 Ноем.
Здравословна и лесна закускаПросто ви трябва една кутия за съхранение и сте здравословни навсякъде. Дава ви нужните сили до обяда....
26 Януари
Здравословен и Вкусен КозунакПокрива се и се оставя на топло да удвои обема си. Стафидите се накисват в гореща вода или алкохол до омекване. После се разделя на три части, а всяка на две....
04 Април
Здравословна и разнообразна пилешка мусакаНе прекалявайте, за да не стане прекалено солено и също така имайте предвид че подправката за филе има и сол и др. подправки!
Пълните с вода или бульон тавата или стъклената купа....
24 Окт.
1
Здравословна и вкусна пролетна супаИзсипват се в тенджерата след като булгура е поомекнал, а тиквичката малко по-късно, малко преди пилешкото /без кожа и мазнини/ и спанака, които се слагат, заедно със зехтина, след като булгура вече се е сварил....
25 Май
Как да ядем малко и да сме ситиКато залъжем така глада, после ще ядем по-малко.
Препоръчва се да ядем, когато сме сами, защото така се засищаме с по-малко количество храна и не ни се лепят излишни килограми....
13 Окт.
2
Здравословна и лека вечеря с елдаПоднесете леката и здравословна вечеря още докато е топла, а ако искате да е във вид на салата, може и да охладите, преди да сте овкусили марулите и репичките.
Добър апетит!...
17 Окт.
Здравословна и лека вечеря с броколиПоръсваме с малко сол и черен пипер, риган.
Броколи варим на пара да омекнат и изваждаме да се охладят леко....
03 Юни
Здравословно и вкусно брауни без масло и яйцаОставете малко да се охлади и нарежете на 9 парчета....
13 Август
Пет здравословни причини да ядем повече яйцаЗакусвалите с яйцата се чувствали по-заситени и консумирали по-малко калории до края на деня;
Не всички яйца са еднакви....
27 Юли
Защо трябва да ядем по-малко въглехидрати, за да отслабнем?По тази причина тя трябва да се основава на естествени и непреработени храни и здравословни източници на въглехидрати....
25 Март
Малки трикове да храним децата си здравословноПоради тази причина тези малки трикове ни помагат да ги запознаем с новите и различни вкусове и да им покажем, че здравословното може да бъде и вкусно....
23 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Гювеч Да си оближеш пръститеСлед като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините.
В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете....
16 Ноем.
2
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениСложете кестените в малка тенджера с вода и малко сол.
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Кекс с малко продуктиРазбиваме с миксер майонезата и захарта.
Постепенно добавяме водата, брашното, есенцията и бакпулвера при постоянно разбиване.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на 200 градуса до готовност.
Поръсваме...
10 Март