Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ограничим приема на месо?Защо да ограничим приема на месо?
19 Юли
В същото време повечето статистики сочат, че количеството на местото трябва сериозно да се ограничи и да се приемат повече пресни плодове и зеленчуци. И това наистина е така....
Как да ограничим количеството приемана захарКак да ограничим количеството приемана захар
31 Март
За да ограничите количеството захар, което ежедневно приемате, първо трябва да сте сигурни, че искате да го направите, защото някои навици ще трябва да бъдат променени....
Защо захарта е вредна?Защо захарта е вредна?
17 Септ.
Вижте и някои идеи за бисквити без захар и кекс без захар....
Как да ограничим приема на солКак да ограничим приема на сол
12 Юни
За да не се стига до подобни последици, трябва да ограничим приема на сол....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Бисквити без захар за диабетициБисквити без захар за диабетици
05 Януари
Вашите бисквити без захар са готови....
Компот без захар за диабетициКомпот без захар за диабетици
11 Окт.
Компотите могат да се подсладят с избрания подсладител непосредствено преди консумирането им. Компотът без захар за диабетици е готов....
Бухти със захар на фурнаБухти със захар на фурна
22 Април
Печем бухтите ги в умерено силно фурна и още топли ги поръсваме с ванилена захар....
Бонбони без захар за децаБонбони без захар за деца
01 Окт.
1
Бонбоните без захар за деца са готови....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин. Времето се измерва след завиране....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Овкусете ги със сол и захар. Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Сутляш с кафява захар на оризоваркаСутляш с кафява захар на оризоварка
08 Дек.
В отделна купа смесваме прясното мляко с кафявата кристална захар и ванилийките и разбъркваме, за да се разтвори захарта....
Крем карамел без захар за диабетициКрем карамел без захар за диабетици
14 Дек.
Да ви е сладко и вкусно, макар и без захар с този крем карамел без захар за диабетици:)...