Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е по-добре да се храним бавно?Защо е по-добре да се храним бавно?
20 Април
Но учените препоръчват, за да не преяждате, да се храните на малки порции и много бавно....
Бавно печено агнешко с топящи се картофкиБавно печено агнешко с топящи се картофки
20 Април
Бавно печеното агнешко с топящи се картофки е готово....
Как да се храним бавно и защо трябва да го правимКак да се храним бавно и защо трябва да го правим
25 Септ.
Факт е, че можем да направим първата стъпка към здравословен начин на живот, ако започнем да се храним по-бавно. Как да стане това? Как да се храним бавно?...
Причини да се храните по-бавноПричини да се храните по-бавно
02 Септ.
2
Доброто храносмилане е още една причина, поради която е добре да се храните бавно. Добре сдъвканата храна се усвоява по-бързо и лесно, отколкото погълнатата на огромни хапки....
Защо кактусът расте много бавно?Защо кактусът расте много бавно?
28 Април
За разлика от другите стайни цветя, кактусите по принцип растат доста по-бавно, а за някои видове това важи в доста висока степен....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Храните, които бавно ни убиват!Храните, които бавно ни убиват!
05 Февр.
2
Замразените храни са също толкова вредни и опасни. Освен че са много калорични, те дават и лошо отражение върху тялото. Богати на различни неприемливи и нездравословни добавки, те бавно ни унищожават....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Бавно печена сьомгаБавно печена сьомга
21 Окт.
Бавно охладете сладкия сос, добавете скълцаните ситно червена люта чушка и кориандъра. Поднесете порция сьомга, залята с чили соса....
Бавно печено агнешкоБавно печено агнешко
29 Февр.
Месото е най-добре да се подготви от вечерта, на сутринта само го извадете....
Бавно Печено ТелешкоБавно Печено Телешко
19 Февр.
1
Така се пече 30 минути, след което температурата трябва да стане 150 градуса. Следва още час печене и накрая похлупакът се отстранява. Ястието се допича, докато сосът се сгъсти....
Бавно печено свинскоБавно печено свинско
25 Януари
Ако не разполагате с такава тенджера, може да използвате за печене на парчето свинско огнеупорен съд, покрит с алуминиево фолио. Разкошно бавно печено свинско, което може да поднесете с витаминозна салата :)...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Храните, които ни убиват бавно, но продължаваме да ядем!Храните, които ни убиват бавно, но продължаваме да ядем!
17 Януари
Всъщност голяма част от продуктите на пазара са вредни и бавно ни убиват. Консумацията им се свързва с голям брой заболявания, които нерядко ни причиняват преждевременна смърт....
Храните, които убиват мозъка ни бавноХраните, които убиват мозъка ни бавно
16 Януари
1
Пържени храни – Пържените-, подобно на преработените храни, бавно унищожават нервните клетки в мозъка. Мазнините са с различна степен на опасност - слънчогледово олио например се счита за едно от най-токсичните....
Да се храним правилноДа се храним правилно
14 Май
Японците се хранят с разнообразни продукти, те консумират до тридесет различни продукта дневно. Според тях всяко ястие трябва да е разноцветно....