Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как калмарите да не станат жилави?Не добре свареният калмар е жилав и никак не приятен за консумация....
01 Август
Как се приготвя телешкото, за да не стане жилавоСъвсем младото месо е най-крехко, но в повечето случаи се налага да се обработва, за да не стане жилаво....
03 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
24 Април
4
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
25 Септ.
2
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаНамалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа.
Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаРазбърква се добре и оставяме за кратко да поеме аромата на подправките.
С мокри ръце се оформят средно големи кюфтенца, леко сплескани отгоре....
14 Ноем.
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеПосолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
09 Юли
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
26 Ноем.
Как да приготвим октопод?Когато варите октопод, много важно е да го извадите веднага, след като омекне. В противен случай месото става жилаво....
09 Май