Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чесново олиоКогато олиото в буркана намалее, може да долеете ново и да го използвате по-нататък. Недостатъци - няма....
11 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Важни правила, за да протече бременността правилноБременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
25 Май
ОлиоПравилното съхранение на слънчогледовото олио е важно за запазване на вкусовите му качества. Не дръжте бутилките с олио на пряка слънчева светлина и висока температура....
17 Юни
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
18 Април
5
Алио е олиоЗагрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
06 Март
Патладжани в олиоПоръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
24 Септ.
Баница без олиоНамазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
07 Март
Баница с олиоСлед като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
16 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Вкусна баница без олиоЗаради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина....
13 Март
Маслени сладки с олиоПресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото.
Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките.
Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
14 Ноем.
Спагети Алио е олиоВ тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън. Трябва много да се внимава да не загори чесънът, защото ще стане много неприятно и горчиво....
10 Дек.
Питки с ароматно олиоПитките се поставят в намаслена тава и се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
Пекат се в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Още горещи се намазват с ароматното олио....
12 Февр.
Пикантно олио за пициОставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място.
При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
08 Ноем.
Вита баница без олиоКато се извади се напръсква с вода и се покрива с кърпа, за да омекне.
Получава се пухкава вита баничка, без да е мазна или прегоряла. Приятен апетит!...
20 Юни
Талиатели Алио е ОлиоСварете пастата и я отцедете.
Запържете чесъна в дълбок тиган със сгорещен зехтин до златисто.
Добавете вътре магданоза и пастата. Разбъркайте.
Разпределете тази вкусна паста в порции и отгоре обилно поръсете с настърган...
24 Септ.
Мариновани гъби в олиоЗалейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.
При консумация, след като извадите част от гъбите, в буркана долейте малко олио....
04 Юни