Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кюфтета от нахут и бобВсяко кюфте от нахут потопете първо в яйчената смес, след това в брашното.
Изпържете кюфтетата от нахут и боб от двете страни до златисто....
28 Август
Арабски кюфтета от нахут и бобИзключително вкусни, с незабравим ориенталски аромат арабски кюфтета от нахут и боб – чудни веджи фалафели с боб, за един свежарски обяд....
10 Май
Здравословна салата с нахут и бобЗа да е красива салатата, избирам прозрачна стъклена купа и започвам да редувам продуктите: червен боб, бял боб, нахут, зелените маслини, черните, царевицата, червения пипер /предварително го овкусявам със зехтин, оцет и...
06 Февр.
Яхния от нахут с червен бобЯхнията от нахут с червен боб е готова.
Източник на рецептата: Teodora Taneva...
21 Май
Телешко с нахут и боб в гювечПодредете белия боб, червения боб, нахута и пшеницата в отделни купчини.
Поръсете половинките картофи, подправете със сол и пипер. Добавете бульона, докато всички съставки бъдат покрити....
10 Март
Зрял боб с нахут по селскиИзмиваме боба и нахута и ги накисваме за една нощ в студена вода.
Отцеждаме ги, доливаме нова вода и ги сваряваме, като изхвърляме първата завряла вода и доливаме нова гореща....
08 Юни
Иранска яхния с нахут и боб - вегетариански вариантБобът и нахутът (ако е сух) се накисват от предната вечер.
Накиснатият нахут се сварява предварително.
Лукът и пиперката се нарязват на дребно, картофите на кубчета, а чесънът се наситнява....
24 Май
Супа от леща с нахут и черен бобВаривата се накисват предварително в студена вода за 12 часа. След това се отцеждат. Бобът и нахутът се слагат в голяма тенджера с вода и се варят 30 мин....
03 Март
Защо се накисват ядкитеВижте още:
- Ползи от накиснатите семена;
- Ползите от яденето на накиснати бадеми....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеДруга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
27 Януари
Как се накисва боб?За да се избегне този неприятен момент, е необходима само една стъпка – накисване на боба за една нощ.
При накисването твърдата люспа набъбва и бобът се вари по-лесно....
25 Юни
Тайните на вкусния боб, леща и нахутПреди приготвянето на боб, леща и всички видове бобови култури е добре да се накиснат за една нощ в студена вода, при пропорция 1 чаша боб на 4 чаши вода....
12 Март
18
Нахут с таханОт вечерта накисваме нахут в подсолена вода, на другия ден го измиваме и го заливаме със студена вода.
Варим го докато омекне, след което го прецеждаме....
17 Дек.
1
Нахут с патешкоДобавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода.
След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата.
Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрие продуктите....
25 Април
Нахут с патладжанВ загрято олио се запържват лукът, чесънът и морковът и се добавя черен пипер.
Прибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври....
30 Дек.
Нахут с киноаКогато това стане, се прибавя сол, другата 1 ч.л. кориандър и измитата киноа.
Намалява се котлонът и се оставя да се свари - около 15 минути.
Нахутът с киноа е готов....
03 Юли
1
Нахут с гъбиНакиснете нахута от предната вечер във вода, след това сменете водата и го сложете да се свари до пълно омекване. Отцедете го от водата, като не е нужно да отделяте люспите на нахута....
14 Август
Колко време се накисва боб?Повечето от съвременните домакини предпочитат да не накисват боба от предната вечер, а директно да го варят в тенджерата под налягане....
25 Юли
Боб яхния с нахутВ тиган се сипва малко олио да се загрее. След като се загрее, се прибавят нарязаните лук и морков. Бъркат се, да се запържат леко.
През това време се измиват и отцеждат бобът и нахутът....
11 Януари
Зрял боб с нахутНакисват се боба и нахута в студена вода за една нощ.
След това се варят заедно с мазнината, нарязаните на ситно лук и чесън и черния пипер.
При сваляне от огъня поръсваме с червения пипер и чубрицата....
23 Април
Нахут с пилешка каймаНамалете котлона и варете до готовност на нахута.
Изключете и сервирайте, докато нахутът с пилешка кайма е топъл....
25 Април
Пикантен нахут с патладжаниНарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката.
Отцедете предварително накиснатия за 1 нощ във вода нахут и го сварете за 30 минути или докато омекне....
11 Септ.