Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Домашен пуешки бульонДомашен пуешки бульон
23 Юли
Прецеденият пуешки бульон се оставя да се охлади, след което се премахва мазнината, която се е втвърдила на повърхността. Домашният пуешки бульон се разпределя в купи, като може да се замрази....
Бульон с пилеБульон с пиле
03 Август
Постепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер. Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо. Бульонът се сервира горещ....
Бульон с пържени филийкиБульон с пържени филийки
03 Септ.
Наръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
Картофен бульон с чесънКартофен бульон с чесън
09 Юли
Кипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер. Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
Зеленчуков бульон с яйцаЗеленчуков бульон с яйца
14 Юни
Яйцата се разбиват с малко сол и индийско орехче. Добавя се пармезанът и се бърка до получаването на гладка смес. Яйчената смес се изсипва при бульона....
Украински бульон с галушкиУкраински бульон с галушки
10 Юни
Добавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон. Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона....
Бульон с капано тестоБульон с капано тесто
03 Дек.
Смесете всички продукти, докато се получи гладко тесто. Тестото напълнете във фуния, джезве или цедка. Сипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки....
Бульон от рибаБульон от риба
26 Март
4
Готовият бульон се прецежда преди консумация....
Руски бульон с ивици омлетРуски бульон с ивици омлет
30 Септ.
Приготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон. Месото се изважда и бульонът се прецежда....
Месен бульон с тестени капкиМесен бульон с тестени капки
17 Март
След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон. Поръсваме с нарязан магданоз....
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Полученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....
Зеленчуков бульон за пречистванеЗеленчуков бульон за пречистване
14 Април
Прецежда се бульона и се пие по една чаша между закуска и обяд и обяд и вечеря. Лечението е за 2 месеца. После се почива и може отново да се повтори. Отлично е за заболявания на бъбреците, алергии и дихателни пътища....
Свински бульон по селскиСвински бульон по селски
22 Дек.
Изваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон. Бульонът се прецежда през марля....
Зеленчуков бульон за отслабванеЗеленчуков бульон за отслабване
05 Април
1
Чушката, зелето и магданоза не се нарязват. Карфиола накъсваме на розички, джинджифила режем на тънко и наситняваме магданоза....
Бульон от дивечова птицаБульон от дивечова птица
22 Юни
Прибавяме го с крутони към бульона....
Соба нудли с бульон и водораслиСоба нудли с бульон и водорасли
27 Ноем.
Когато това стане, се прибавят 2 с.л. бяло вино, 1 ч.л. оризов оцет, 4-5 с.л. соев сос, 1 кубче пилешки бульон. Разбърква се до пълно разтваряне и се сваля се от котлона, бульонът се оставя похлупен....
Картофи с патешки бульон и месоКартофи с патешки бульон и месо
12 Април
Като се свари месото, го вадим в чиния на страна. Прецеждаме бульона с цедка в друг съд. От бульона си отделяме 2 ч.ч., който ще ни е нужен за приготвянето на нашето ястие. Обелваме картофите и ги измиваме....
Бульон с ориз и градински чайБульон с ориз и градински чай
09 Август
Бульонът се загрява и когато кипне, се добавя оризът. Вари се до готовност и се сваля от котлона. В горещата супа се добавят маслото, градинският чай и солта. Поръсва се с накълцан магданоз....